Cum îi umilește statul român pe elevii geniali. Premiile ridicole acordate minților sclipitoare

România dovedește în fiecare zi că nu știe să-și motiveze și păstreze valorile. Tocmai de aceea, majoritatea tinerilor merituoși aleg să părăsească această țară. Umilirea valorilor de către statul român începe încă din gimnaziu.

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Constanța, în perioada 15 – 19 aprilie 2022, s-a desfășurat la Constanța Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V –VI, etapa națională.

La această competiție au participat 191 de elevi din toată țara.

La final, la festivitatea de premiere, Ministerului Educației a demonstrat cât de importanți sunt acești copii geniali pentru România oferindu-le niște premii umilitoare pentru efortul lor. Astfel, au fost trei premii I recompensate cu 150 de lei fiecare (30 de euro), două premii II recompensate cu 115 lei fiecare și două premii III recompensate cu 85 de lei fiecare.

Dacă statul român nu dă doi bani pe elevii merituoși, onoarea a fost salvată de către diferiți sponsori care au ales să-i premieze cu câte 2.000 de lei pe cei mai buni elevi la matematică, cu 1.500 de lei pe ocupanții locului secund și cu 1.000 de lei pe cei care au cucerit bronzul.

De asemenea, Fundația UPPER SCHOOL a acordat vouchere valorice elevilor premianți, iar Fundația NOUĂ NE PASĂ le va oferi elevilor medaliați cu aur coduri valorice, care vor fi transmise în format electronic.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Pe vremea mea se dadeau diplome si carti. Acum cica sunt umiliti?
    Nu prezentati mai bine si cum unul fara scoala are ,,bani de bani” si nu a fost la olimpiada?
    Pana la urma copiii aia au performat nu pentru bani ci pentru ca le place ceea ce fac si pentru ca se pregatesc sa devina niste oameni valorosi, nu niste ,,vedete” gen Antena Star.

Comments are closed.

Doneaza