390 de grame – greutatea la naștere a celui mai mic bebeluș născut anul acesta la Spitalul Județean Constanța

17 noiembrie este Ziua mondială a prematurităţii. Scopul Zilei mondiale a prematurităţii este educarea mamelor în vederea diminuării anumitor riscuri care ar putea duce la naşteri premature şi determinarea găsirii resurselor financiare pentru dotarea maternităţilor şi altor unităţi spitaliceşti cu aparatura necesară acestor copii.

„Cu mare bucurie si satisfacţie, le urăm astăzi LA MULŢI ANI celor mai mici si puternici pacienti, precum si sufletistei echipe de specialişti care îi îngrijeşte. Ziua Prematurităţii poate fi numită şi ziua miracolelor dacă ne gândim că, anul acesta, cel mai mic pacient al Spitalului Judeţean Constanţa cântărea la naştere 390 de grame, iar după 3 săptămâni, eroul nostru a ajuns la aproape 800 de grame”, transmite Spitalul Județean Constanța.

Din totalul celor 2289 de bebeluşi născuti la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la inceputul anului, 331 sunt prematuri şi 137 au avut nevoie de îngrijiri medicale avansate în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală.

image 3 2
FOTO: Spitalul Județean Constanța

„Deși echipamentele sunt de cea mai înaltă performanţă, iar echipa medicală are, nu doar experientă, ci si multă răbdare, aici, timpul trece greu. Milimetrii si gramele se adaugă lent, iar micuţii pacienţi petrec alături de “familia” din Neonatologie, luni bune din viaţa lor. Incă o dată, tuturor bebeluşilor, dar mai ales celor care s-au grăbit să vină pe lume, le urăm, din suflet, ani mulţi şi sănătoşi”, transmite Spitalul Județean Constanța.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza