0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitate11% dintre câinii prinși anul trecut în Constanța au murit în captivitate

11% dintre câinii prinși anul trecut în Constanța au murit în captivitate

Anul trecut, în Constanța au fost capturați 1.877 de câini fără stăpân, dintre care 206 au murit în adăpostul contractat de Primărie, se arată într-un răspuns al municipalității, solicitat de „Dobrogea Live”.

Astfel, aproape 11% dintre câinii prinși anul trecut au murit în captivitate, în contextul în care Primăria susține că în acest interval nu a fost eutanasiat vreun animal.

Încălcarea legislației specifice

Nu cunoaștem motivele pentru care cânii din adăpostul public nu au supraviețiut, însă putem spune că operatorul de servicii de specialitate, supravegheat de administrația locală, nu și-a respectat obligațiile legale privind cel puțin un aspect.

Potrivit răspunsului Primăriei, în 2019, nu a fost organizat vreun târg de adopție a animalelor, ori Legea 258/2013 prevede clar că „operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligativitatea organizării periodice de târguri de adopţie”.

250 gr (0,90 lei), hrana zilnică a animalelor

În ceea ce privește hrana animalelor, fiecare câine primește zilnic 250 de grame de mâncare uscată, în valoare de 90 de bani.

În prezent, pentru îngrijirea celor 232 de câini din adăpost, Serviciul Gestionare Animale Abandonate dispune de cinci angajați.

Primăria Constanța a alocat Serviciului Gestionare Animale Abandonate, în intervalul 2019-2020, un buget de 3,44 milioane lei.

Citește și: Primăria Constanța a sistat capturarea câinilor comunitari și întrerupe contractul cu hingherii

3 COMENTARII

  1. 3,44 milioane alocati (34 miliarde vechi) ,dar specificati ca 90% din suma aia a plecat pt capturare ,catre firme private „de casa”, asta este si interesul sa fie mereu caini pe srazi,contractele privati-primarii,unde se scurg sume imense

  2. Sterilizarea in masa si lasarea cateilor in comunitatile in care s-au integrat este solutia pe termen lung.Si concedierea celor din biroul de la biobaza si angajarea unor persoane iubitoare de animale care sa nu afiseje indolenta cu toate sinonimele acesteia ,zilnic.l

  3. Pt imbecilyl gerard..l
    Lasarea cateilor in comunități.. Adică pe strazi.nu.?.bai omule cum sa lasi iar haine de câini pe străzi.. ca unii nu sunt căței ci adevărați dulai nu căței.
    Chiar si un cățel poate musca dapai câini mari

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments