Primăria Constanța a sistat capturarea câinilor comunitari și întrerupe contractul cu hingherii

Primarul Constanței, Vergil Chițac a anunțat miercuri seară că a decis oprirea capturării câinilor fără stăpân și invită locuitorii orașului la o consultare pe această temă.

„Din ordinul meu s-a oprit capturarea câinilor fără stăpân din oraș. S-a intervenit în cazuri punctuale la cererea cetățenilor. Înțeleg că sunt ONG-uri iubitoare de animale nemulțumite de modul în care actuala firmă capturează câinii motiv pentru care nu le voi mai prelungi contractul pentru anul următor. În regulă, dar totuși…avem o problemă! Cum procedăm?

Ca să stabilim o direcție de acțiune vă invit pe toți, iubitori de animale, ONG-uri dedicate, cetățeni ai Constanței la o largă consultare cu tema „modul în care dorim să administrăm serviciul de gestionare a animalelor fără stăpân”, a explicat edilul.

Acesta a adăugat că viceprimarul Ionuț Rusu este cel care va modera această consultare iar detalii vor fi postate pe pagina de Facebook a Primăriei.

„Eu vă spun ce facem noi în momentul de față. Lucrăm la Regulament, la proiectul de modernizare al padocurilor, vom achiziționa paie și paleți de pus pe jos pentru iarnă,…mâncare avem din belșug. Un singur lucru nu facem. NU EUTANASIEM CÂINI!”, a adăugat Chițac.

De altfel, în ultimii ani, fostul primar, Decebal Făgădău, a susținut că, deși câinii comunitari sunt capturați, nu a fost eutanasiat vreunul.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza