7.4 C
Constanța
marți, octombrie 26, 2021
AcasăJustițieVirginia Uzun, fosta șefă SPIT Constanța, a contestat condamnarea. Ce verdict definitiv...

Virginia Uzun, fosta șefă SPIT Constanța, a contestat condamnarea. Ce verdict definitiv a primit

Virginia Uzun, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a depus o contestație în anulare.

Faptele pentru care a fost condamnată Uzun s-au săvârșit în perioada în care ea conducea Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța.

Pe 27 aprilie 2021, magistrații Curții de Apel Constanța au respins contestația. „Respinge ca inadmisibilă în principiu contestaţia în anularea deciziei penale nr. 1046/P/25.11.2020, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa”. Decizia este definitivă.

Virginia Uzun a fost condamnată la închisoare cu suspendare, în noiembrie 2020, iar în aceeași sentință judecătorii au decis desființarea unui număr de 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru un număr de 12 persoane din perioada 02-05.11.2017 și pentru un număr de 18 persoane.

Virginia Uzun a fost propunerea PSD Constanța pentru funcția de primar al orașului Eforie. Pe 27 septembrie, Uzun a pierdut alegerile în fața liberalului Robert Șerban.

Dosarul penal al Virginiei Uzun

Mai mulţi funcţionari publici din cadrul SPIT Constanța sunt acuzaţi de procurorii DNA că au încheiat şi derulat fictiv două contracte de formare profesională. Mai mult, angajaţii Serviciului Public de Taxe şi Impozite Constanţa (SPIT) au primit diplome care atestă că ar fi participat la cursuri care în realitate nu s-au ţinut.

DNA Constanţa a trimis-o în judecată pe Virginia Uzun, fost director SPIT Constanţa, alături de alte două angajate ale instituţiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Conform rechizitoriului DNA, între SPIT Constanţa şi Asociaţia „Consiliul pentru Promovarea Formării Profesionale” au fost încheiate două contracte în lunile noiembrie şi decembrie 2017 având ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

„Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanţa, în condiţiile în care Asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională”, spun procurorii.

Judecătorii Tribunalului Constanța au achitat-o în prima instanță pe Virginia Uzun, însă Curtea de Apel Constanța a condamnat-o definitiv. Și Bogdan Coronea, celălalt inculpat din dosar, a fost condamnat la 2 ani și 10 luni cu suspendare.

foto: Virginia Uzun și senatorul Felix Stroe (președintele PSD Constanța) – sursa PSD Eforie

Cele mai populare

Recent Comments