-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateMaratonul vaccinării începe și la Constanța. Unde te poți imuniza la orice...

Maratonul vaccinării începe și la Constanța. Unde te poți imuniza la orice oră, fără programare

Timp de o săptămână, constănțenii pot merge la orice oră să se vaccineze împotriva COVID-19 la centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța (bd. Mamaia nr. 96).

Vaccinul folosit este cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech (Comirnaty), iar pentru maratonul din perioada 04 – 11 mai este disponibil un flux de vaccinare, care va funcționa non-stop. Asta înseamnă că, zilnic, aproape 100 de persoane se pot vaccina fără programare.

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul de Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, populaţia poate merge să se vaccineze în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, 4 mai, ora 8.00, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte”, anunţăa MApN.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments