VIDEO Vestigiile de la Lupoaică sunt acoperite cu beton. De ce se lucrează pe întuneric

Speranțele unor constănțeni, că vestigiile de la Lupoaică vor fi salvate, s-au năruit. Istoria orașului zace acum sub un strat proaspăt de beton.

Zona instorică a orașului Constanța, vechiul Tomis, cade bucată după bucată sub greutatea buldozerelor și a betoanelor.

În această seară, la lumina farurilor, betonul acoperă vestigiile din zona Lupoaică, acolo unde un investitor privat ridică o clădire de patru etaje.

Enache Bucovală (consilier județean PNL) este unul dintre cei doi asociați ai firmei care construiește această clădire. El a declarat pentru „Dobrogea Live” că se betonează doar zona unde arheologii au dat descărcare arheologică. De asemenea, Bucovală a spus că se toarnă beton pe întuneric deoarece doar după ora 16.00 au utilajele acces în zonă.

O anchetă a Parchetului a oprit, în ianuarie, lucrările pe șantierul din inima Constanței, de lângă „Lupoaică”. Restricția a fost ridicată de procurorul de caz în urmă cu două luni, iar în octombrie familia Bucovală a revenit cu utilajele pe acest șantier.

Vă reamintim că la începutul acestui an, mii de vestigii excavate de aici (piese de ceramică din perioada elenistică și romană, dintre secolele III î.Hr. și VI d.Hr.) au ajuns la marginea orașului aruncate pe un câmp.

Începerea lucrărilor în situl de la intrarea în Cetatea Antică Tomis a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul constănțenilor. De altfel, a fost lansată și o petiție prin care se „solicită Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța să dispună oprirea imediată a lucrărilor de construire ce se realizează în bulevardul Tomis nr. 49 A”.

Urmărește-ne pe:

Doneaza