7.3 C
Constanța
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăCulturăVIDEO: Sute de planșe cu mărturii despre trecutul Constanței, distruse de conducerea...

VIDEO: Sute de planșe cu mărturii despre trecutul Constanței, distruse de conducerea Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța

Conducerea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dispus distrugerea a sute de planșe de sticlă pe care erau lipite fotografii, printuri și decupaje expuse în anii ’70, cu reprezentări ale trecutului Constanței.

Timp de mai multe zile, angajații muzeului au spart planșele de sticlă într-un container.

Directorul muzeului a declarat pentru “Dobrogea Live” că nu vede nimic anormal în actul de distrugere a mărturiilor despre trecutul Constanței.

“Am făcut curat. Sunt fotografii lipite pe geam. Mai avem. Erau casate, nu e nimic illegal”, a explicat Aurel Mototolea, șeful muzeului, când l-am întrebat de ce nu a donat planșele în loc să le distrugă.

Batjocorirea bunurilor de arhivă a fost filmată de un constănțean care se aude spunând “Așa se strică patrimoniul cultural. La gunoi, sparte. Planșe muncite. Toată istoria Constanței!”.

Mai multe persoane aflate la târgul de antichități din proximitate ne-au spus că spargerea geamurilor s-a desfășurat pe parcusul mai multor zile.

Până în prezent au fost sparte mai multe sute de planșe.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments