Primar, supărat pe împărțirea banilor prin „Anghel Saligny”: „Primarii îl regretă pe Dragnea”

Iulian Tudorache (foto sus), primarul comunei Crucea, județul Constanța, spune că este dezamăgit de modul în care Guvernul a alocat banii prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”. Edilul arată că acest Program nu-și respectă chiar principiul pentru care a fost creat: ajutorarea localităților cu puțini locuitori.

„Văd colegii primari de comună că sunt bucurosi pentru primirea unor fișfirei pentru drumuri. N-am ce să le transmit decât că ați învins dragii mei. Programul conceput să asigure surse de finanțare pentru localitatile sub 2.000 de locuitori , localitati ce nu au posibilitatea altor surse de finanțare, nu a făcut altceva decât să ne lase tot la urmă.
Algoritmul de alegere a proiectelor finantate nu a avut alt criteriu decât numărul de locuitori”, scrie Iulian Tudrache.

Cu alte cuvinte, explică edilul, Programul a avantajat tot aglomerările urbane, nu contează că o localitate cu 300 de oameni, precum în comuna Crucea, e deservită de o rețea de drumuri de peste 5 km, iar același număr de locuitori într-un oraș e îngrămădit în 2 blocuri.

„Nu a contat nici faptul că am reînființat 2 gradinițe tocmai ca să nu plimbăm copiii de 3 ani cu microbuzul și administrăm astfel 5 grădinițe, 2 școli generale și un liceu, nici măcar faptul că de la intrarea în comuna Crucea – la Galbiori – până la ieșire – la Siriu – avem o distanta de 25 de kilometri sau chiar că gestionăm (întreținere, deszăpezire) o rețea de peste 100 kilometri de drumuri”.

Comuna Crucea a primit conform algoritmului 7.500.000 lei și va finanța drumurile interioare la Siriu. Pentru Stupina si Crișan asteptăm realocarile sau vom face cu fonduri proprii.

„O mare dezamagire, impotența politică a unui guvern cu 67% susținere în Parlament. Toți primarii îl regretă pe Dragnea. Omul avea capacitatea să-și asume. Iar politica înseamnă iîn primul rând asumare: asumarea conducerii, a acțiunilor, a responsabilității”, spune Tudorache.

„Cu părere de rău eu nu pot livra cetățenilor comunei mele regrete, așa cum niciun alt primar de comună nu o poate face. Am mai înfrânt o dată, dragi colegi primari de comună. Nu e capăt de drum e doar un început.

Și, ca să fie tacâmul complet pentru săptămâna ce a trecut, s-a trezit unul să-mi reproșeze de ce mă lamentez atât că doar a primit Frigioi (fostul primar al comunei n.red.) suficiente fonduri de la Nicusor (Nicușr Constantinescu, fost președinte CJ Constanța n.red.). Oameni mici de tot …”

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Doneaza