13.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăPrimării DobrogeneViceprimarul Florin Cocargeanu: Nu este oportună alocarea de fonduri pentru iluminat festiv

Viceprimarul Florin Cocargeanu: Nu este oportună alocarea de fonduri pentru iluminat festiv

Florin Cocargeanu, proaspătul viceprimar al Constanței, consideră că în contextul crizei COVID-19 nu este oportună alocarea de fonduri pentru iluminatul festiv al orașului.

“Nu cred că este momentul oportun pentru cheltuirea banilor constănțenilor pentru iluminat festiv, în condițiile în care Constanța se confruntă cu multe alte probleme rezultate din criza COVID-19 și nu numai. Acești bani ar putea fi direcționați către rezolvarea unor probleme stringente”, a declarat viceprimarul pentru “Dobrogea Live”.

Declarația lui Cocargeanu vine în contextul în care vechea administrație avea alocată suma de 6,6 milioane de lei pentru iluminatul festiv pentru Sărbătorile de iarnă.

Astfel, pe site-ul Primăriei Constanța încă este publicat programul anual de achiziții publice, în care este avizată procurarea de ornamente și ghirlande luminoase pentru pomul de Crăciun și lucrări de cablare și conexiuni electrice, în valoare de 6,6 milioane lei.

În anii anteriori, Primăria Constanța a plătit al doilea cel mai mare preț pentru iluminat festiv din țară, după Capitală, respectiv 1,15 milioane euro (2019), 1,22 milioane euro (2018), 1,18 milioane euro (2017), potrivit publicației Info-Sud-Est.

Spre comparație, Primăria Cluj a cheltuit anul trecut, pentru iluminatul festiv, jumătate din suma plătită de administrația Constanței.

Documentul, „întocmit pe baza necesităților și priorităților”, cum se menționează în titlul programului, este semnat în data de 13 august 2020 de viceprimarul Dumitru Babu și primarul Decebal Făgădău.

Cele mai populare

Recent Comments