Viceprimarul din Năvodari, despre traficul infernal din zona podului: „Beneficiile pe termen lung sunt mai mari decât disconfortul creat”

Lucrările efectuate în zona podului din Năvodari au întins la maximum nervii șoferilor. Cozile de mașini sunt pe distanțe considerabile, iar timpul pierdut stând în trafic este și el unul destul de îndelungat.

Viceprimarul orașului Năvodari, costel Dumitrașcu, a explicat că „beneficiile pe termen lung sunt mult mai mari decât disconfortul creat. Încă din anul 2018 este în plan să se extindă și podul de la Ecluză la trei benzi de circulație (dintre care una reversibilă) și abia acum, din motive birocratice, (mai mult piedici) proiectul începe să fie implementat.”

El spune că a fost să inspecteze zona, alături de cei de la Poliția Locală și, împreună cu constructorul caută soluții pentru a fluidiza traficul.

„Chiar dacă umplem podul de agenți de circulație, tot o singură bandă rămâne circulabilă iar disconfortul este inevitabil”.

El face un apel la conducătorii auto să aleagă ruta alternativă: Ovidiu – Lumina – Năvodari.

În final, Dumitrașcu anunță că au început demersurile pentru un nou pod peste canal, zona Legmas – Mamaia Sat, în momentul de față elaborându-se Studiul de Fezabilitate.

Când vor fi finalizate lucrările

Primăria Năvodari anunță că Podul din Năvodari de peste ecluză a intrat de astăzi în ample lucrări de reparații și modernizare:

  • supralărgire pod la trei benzi de circulație reversibile
  • refacerea completă a infarstructurii de rulare prin turnare placă de beton
  • modernizarea trotuarelor
  • schimbarea parapeților și balustradelor de protecție
  • intervenții la structura de rezistență, inclusiv la pilonii de susținere

Constructorul s-a angajat ca lucrările de refacere a căii de rulare a podului să se încheie până la 1 iulie, când se așteaptă creșterea semnificativă a valorilor de trafic spre stațiunea Mamaia Nord.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Incompetenta și proasta planificare cum numai in instituțiile statului găsești!
    Faceți program constructorului astfel încât orele de vârf sa fie disponibile circulației!

Comments are closed.

Doneaza