7.3 C
Constanța
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăPrimării DobrogeneVergil Chițac vrea o nouă taxă pentru constănțeni. Consilierii USR se opun

Vergil Chițac vrea o nouă taxă pentru constănțeni. Consilierii USR se opun

La finalul unui an în care orașul Constanța a fost pradă bălăriilor și spațiilor verzi lăsate de izbeliște din cauza neînțelegerilor primăriei cu firma Garden Shop (fosta Pomacost), primarul Vergil Chițac vrea să introducă o nouă taxă pentru amenajarea spațiilor verzi.

Marţi, 28 decembrie,  în ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal din acest an, pe ordinea de zi este introdus proiectul iniţiat de Vergil Chiţac, prin care Primăria Constanţa impune plata a 50 de lei/persoană pe an pentru „amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi“.

Consilierii USR Constanţa anunță că vor vota împotriva acestui proiect şi speră că la fel vor face şi consilierii celorlalte formaţiuni politice.

„Încă de la punerea în dezbatere publică a proiectului, în luna noiembrie, am transmis că această taxă nu are nici o altă justificare în afară de faptul că este doar o altă modalitate prin care constănţenii sunt puşi să deconteze eşecurile administraţiilor anterioare şi gestionarea iresponsabilă a serviciilor publice de către actualul primar”, transmite USR Constanța.

De asemenea, USR consideră că priorităţile actualei administraţii ar trebui să fie reprezentate de atragerea noilor investiţii, precum şi gestionarea transparentă şi, mai ales, responsabilă a banului public. „Poate că în logica administrativă a domnului Chiţac, să cheltuieşti peste 1 milion de euro pentru luminiţe de Sărbători şi artificii, iar din prima zi a noului să-i pui pe constănţeni să scoată bani din buzunare pentru o nouă taxă, chiar reprezintă o realizare.”      

Cele mai populare

Recent Comments