16.4 C
Constanța
marți, septembrie 28, 2021
AcasăActualitateVergil Chițac: „Voi fi un primar eminamente pro-business”

Vergil Chițac: „Voi fi un primar eminamente pro-business”

Senatorul Vergil Chițac și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța, fiind sprijinit de Partidul Național Liberal. Tot pentru primăria Constanța vor candida și Stelian Ion (USR) și Decebal Făgădău (PSD).

Într-o postare făcută pe contul personal de Facebook, Vergil Chițac explică în câteva fraze de ce a ales să candideze, arătând că ocuparea unei funcții publice nu este o miză personală și nu vrea să demonstreze nimic.

Mizez pe faptul că pot schimba în bine fața orașului de care mi-am legat aproape întreaga viață și pot face lucruri pe care apoi să le privesc cu bucurie și mândrie. Nu promit marea cu sarea și nu mă aventurez în declarații iresponsabile referitoare la ceea ce voi face dacă voi fi ales primar. Sunt conștient de faptul că lucrurile nu se pot schimba peste noapte și că mentalitățile se adaptează în timp. Dar, în același timp, știu că pot reprezenta începutul pe care se va clădi un oraș demn de secolul XXI.

Chițac subliniază importanța atragerii investițiilor srăine pentru dezvoltarea orașului și face trimitere la modele de succes din România, precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Iași.

Vreau să fie clar pentru toată lumea ce fel de opțiune o reprezintă candidatura mea și ce fel de primar voi fi dacă mă veți alege: misiunea mea este de a realiza investiții publice și de a încuraja investițiile private în Constanța. Voi fi un primar eminamente pro-business, pentru că știu că oricât bitum va fi turnat pe strazi, fără un sector privat puternic și dinamic orașul nu poate prospera. Iar acestea nu sunt vorbe adunate de nicăieri.

Prioritatea mandatului meu va fi dezvoltarea sectorului privat (în condițiile legii, pentru că de anumiți „privați” interesați nu ducem lipsă nici acum) și atragerea fondurilor europene nerambursabile pe exercițiul financiar european 2021-2027, cu ajutorul cărora putem suplini multe neajunsuri pe care infrastructura orașului le are în acest moment. Nu basme, nu cai verzi pe pereți.

FOTO: Facebook Vergil Chițac

Cele mai populare

Recent Comments