Primării DobrogeneVendeta lui Chițac privează constănțenii de două proiecte benefice

Vendeta lui Chițac privează constănțenii de două proiecte benefice

La ședința Consiliului Local Constanța de joi, consilierii USR nu au trecut proiectul care prevedea majorarea gigacaloriei la 1.034 de lei și creșterea cuantumul subvenției până la 300 lei/Gcal către populație.

Ca răspuns, consilierii PNL au refuzat să voteze proiectele propuse de USR. Proiectele acestora din urmă vizau programe care ar fi oferit ocazia constănțenilor să hotărască investiții anuale de 5 milioane lei, respectiv ar fi dus la dotarea parcurilor cu echipament de fitness.

“Proiectele USR PLUS de bugetare participativă și amenajarea unor parcuri de fitness au picat.

Motivul pare a fi o supărare pentru faptul că nu am votat majorarea gigacaloriei. Nu-i problema, le propunem din nou.

Proiectele trecute prin Consiliu și exceptate de la ping pongul politic sunt cele în folosul cetățenilor. Cu valoare mică sau nu, cu impact printre cetățeni sau pentru o nișă anume, de obicei sunt agreate de formațiunile politice.

Astăzi ne-au fost respinse în Consiliul Local două proiecte USR PLUS, primul despre bugetarea participativă, prin care constănțenii puteau depune proiecte în limita unui buget stabilit prin HCL, iar al doilea prin care propuneam montarea unor echipamente de exerciții fizice în parcurile orașului.

Dacă votam majorarea prețului la 1034,78 lei/Gcal și cuantumul subvenției până la 300 lei/Gcal către populație, treceau la vot?”, se arată într-o postare a grupului politic.

Citește Gigacaloria l-a făcut pe Chițac să-și amintească de parteneriatul cu USR PLUS

Urmărește-ne pe:

Doneaza