ActualitateUniversitatea Ovidius a achiziționat un sistem antiplagiat performant, în valoare de 11.000...

Universitatea Ovidius a achiziționat un sistem antiplagiat performant, în valoare de 11.000 euro

Universitatea Ovidius a achiziționat un sistem antiplagiat performant, care va identifica orice tentativă de fraudare lucrărilor de licență și doctorat.

Achiziția sistemului antiplagiat, care oferă servicii de comparare electronica a documentelor, a costat 11.000 euro.

Sistemul cumpărat de Ovidius este un program informatic ce se află pe lista programelor recunoscute CNATDCU și respectă toate descrierile din Ordinul nr. 3485/ 24.03.2016 emis de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice privind lista programelor recunoscute CNATDCU.

Programul informatic permite încărcarea în vederea verificării a unui număr nelimitat de caractere și documente de analizat în toate limbile de circulație internațională, recunoscând caractererele românești. În sistem se vor putea încărca documente în următoarele formate: .DOC, .DOCX, .RTF, .TXT, .PPT, .PPTX și PDF în fomat editabil.

În urma verificării unui document, sistemul antiplagiat va genera automat un “Raport de similitudine”, în care sunt afișate procentele de similitudine pentru fiecare bază de date și pentru fiecare sursă în parte, pentru a atrage atenția asupra celor mai mari asemănări.

Programul antiplagiat mai cuprinde:

– Liste detaliate cu toate sursele în care au fost găsite fragmente;

– Fragmente similare evidențiate în text în funcție de sursă;

– Avertismente care arată posibile tentative de alterare a textului;

– Evidențiază fragmentele modificate prin schimbarea ordinii cuvintelor, adăugarea sau ștergerea cuvintelor sau înlocuirea cuvintelor cu sinonime.

Sursă foto: ER – Consult

Urmărește-ne pe:

Doneaza