25.4 C
Constanța
vineri, iulie 30, 2021
AcasăPoliticăUn consilier onorific al premierului Orban a demisionat. „Nu am acceptat compromisuri”

Un consilier onorific al premierului Orban a demisionat. „Nu am acceptat compromisuri”

Ionel Chiriță, fost primar al orașului Hârșova, a fost numit în luna martie 2020 consilier onorific al premierului Ludovic Orban, pe probleme de administrație publică locală. Demisia anunțată azi vine pe fondul deciziei PNL Constanța de a-l susține la alegerile locale pe Viorel Ionescu, actualul primar al orașului (ales din partea ALDE).

Ionel Chiriță a anunțat că va candida din nou la funcția de primar al orașului Hârșova. Dacă, inițial, Chiriță poza cu sigla PNL, acesta s-a trezit că organizația județeană a liberalilor îl va susține la alegerile locale pe actualul primar, Viorel Ionescu, cel care a plecat de la ALDE către PNL.

În concluzie, Ionel Chiriță a postat pe Facebook un text în care-și anunță demisia din calitatea de consilier al premierului Ludovic Orban.

„Am luat această hotărâre întrucât datorită ataşamentului şi devotamentului meu pentru Hârşova, oraşul în care trăiesc, nu pot accepta un troc politic, meschin, în care o mână de politicieni mărunţi şi-au aranjat interesele personale sau de grup într-un mod cinic, excluzând din analizele premergătoare deciziilor luate, tocmai interesele hârşovenilor de bună credinţă, motivaţie a acţiunii pe care noi liberalii din Hârşova am avut-o ca prim obiectiv în toţi cei treizeci de ani de activitate politică locală”, spune Chiriță.

Mai departe, fostul consilier al premierului îi reamintește că Biroul Permanent al PNL Hârşova a decis în unanimitate, în mai multe rânduri, pe parcursul ultimilor ani:

  1. Să nu accepte pe listele de candidaţi ale PNL Hârşova persoane ale căror fapte sunt cercetate penal de organele judiciare, arătând că susţine iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”;
  2. Să nu accepte pe listele de candidaţi ale PNL Hârşova persoane care au deţinut funcţii alese (primar, viceprimar sau consilieri locali) ca urmare a apartenenţei la alte partide, arătând că este împotriva traseismului politic.

„Faptul că Preşedintele BPJ Constanţa a manipulat Biroul Judeţien, apoi Colegiul Director Judeţean şi, în final, conducerea naţională a partidului, reușind să numească un liberal de pripas, adus din ALDE, cu dosare la DNA şi în alte parchete – ca urmare a unui madat de primar marcat de numeroase scandaluri şi afaceri dubioase, ridică următoarele semne de întrebare:

  1. Ar fi putut primi Ionescu Viorel, primarul oraşului Hârşova, ale cărui fapte sunt urmărite penal de DNA, promisiuni că va găsi sprijin în PNL ca să scape de braţul lung al justiţiei?
  2. Ar putea renunţa liderii PNL la sloganul “În democraţie hoţii stau la puşcărie” pentru nişte voturi iluzorii promise de Ionescu?
  3. Ceea ce noi la Hârşova considerăm ca fiind principii fundamentale ale valorilor unei societăţi normale, ar putea fi considerat altfel de liderii judeţeani şi de cei naţionali?
    Răspunsul dat de toţi liberalii din Hârşova, cu care am stat de vorbă, a fost ferm şi unanim: “Din partea noastră NU!”
    , mai spune Chiriță, care semnează la final: „un fost consilier onorific, un fost coleg şi un fost camarad al lui Ludovic Orban”.

FOTO: Ionel Chiriță și Ludovic orban sursa: Ionel Chiriță

Cele mai populare

Recent Comments