16.4 C
Constanța
marți, septembrie 28, 2021
AcasăTurismTurist, despre constănțeni: „Nu îmi doresc să mai revin. Prefer țări unde...

Turist, despre constănțeni: „Nu îmi doresc să mai revin. Prefer țări unde localnicii sunt civilizați”

Un turist care a petrecut câteva zile pe litoralul românesc face o scurtă radiografie a constănțenilor și ospitalității cu care aceștia își întâmpină vizitatorii. Desigur, oaspetele nu generalizează.

„A fost superb pe litoral… Constănțeni care nu au nici măcar acel dram de bun simț pentru a nu circula cu mașinile în mod agresiv, care arată că nu înțeleg că în calitate de gazde într-o zonă turistică trebuie să se poarte măcar civilizat, dacă nu chiar foarte frumos. Unii constănțeni”, spune Nicu Roșu într-o postare pe Facebook.

Desigur, turistul „apreciază” construcțiile haotice ridicate în Mamaia și Năvodari, construcții care mai mult strică fața litoralului românesc.

„Constănțeni care construiesc o mare mizerie pe litoralul din Mamaia Nord – Năvodari, acolo unde se construiesc clădiri monstruoase una lângă alta, la câțiva metri între ele, distrugând pe zeci de ani litoralul prin kitsch. Unii constănțeni.”

Nu au trecut neobservate nici prețurile mari cu care sunt așteptați turiștii vara și serviciile de calitate slabă pe care le oferă, în schimb, gazdele.

„Constănțeni cărora le place să ofere extrem de puțin și slab calitativ, dar să ceară extrem de mult, cu mult mai mult decât în zone turistice de elită în lume. Unii constănțeni.”

În continuare, Nicu Roșu descrie comportamentul constănțenilor în trafic, așa cum este văzut de un om care vine pe litoral.

„Constănțeni care nu au măcar atât bun simț încât să stea la semafor în așteptare nu înainte de trecerea de pietoni, ci după, adică sub semafor, ca și cum ar câștiga ceva cu faptul ca pleacă înaintea celorlalți cu o secunda. Unii constănțeni.

Unii constănțeni, nu toți, dar care formează un grup destul de mare, din păcate.”

Normal, nu doar la gazde se poate critica ceva. Și unii turiști care vin pe litoral au probleme în ceea ce privește comportamentul civilizat.

„Unii turiști, nu toți, care au un comportament incalificabil, mizerabil, de asemenea, care nu respectă nici banale reguli de bun simț.

Am spus toate acestea in condițiile in care eu am mulți prieteni in Constanța, oameni de toată isprava, care au aceeași părere despre comportamentul unora dintre localnici.”

Concluzia turistului care a postat acest mesaj este una simplă:

Nu, nu îmi doresc să mai revin, prefer să plătesc mult mai puțin și să primesc mult mai mult în tari unde localnicii sunt civilizati iar turismul se face în mod profesionist nu in bătaie de joc ca pe litoralul românesc.”

Cele mai populare

Recent Comments