SURSE: Comănescu (GSP) a preluat o parte din angajații și diviziile Schlumberger România

Grupul GSP, deținut de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a preluat parțial și integral mai multe divizii ale reprezentanței Schlumberger în România, împreună cu 30 de angajați.

Potrivit informațiilor „Dobrogea Live”, este vorba de diviziile Completion (preluare integrală), M-I SWACO (preluare integrală), Well services (preluare parțială), Drilling and measurement (doar echipamente și instalații).

Odată cu achizițiile menționate, Grup Servicii Petroliere (GSP) a preluat de la gigantul multinațional și 30 de ingineri și tehnicieni.

Tranzacția a avut loc prin intermediul Forasol, companie înființată de Comănescu în 2018.

Conform informațiilor noastre, cu ajutorul noilor achiziții, compania din sectorul energetic este capabilă să „ducă” sonda de la foraj până la exploatare fără să aibă nevoie de servicii intermediare.

Recent, Schlumberger România a închiriat omului de afaceri mai multe spații de birouri și de lucru în baza sa din Ploiești.

GSP poartă discuții în vederea preluării parțiale sau integrale a Schlumberger România de doi ani.

De altfel, presa de specialitate a scris recent că Gabriel Comănescu va cumpăra integral Sclumberger România.

Potrivit e-nergia.ro, GSP va cumpăra prin Forasol operațiunile Schlumberger din România, iar tranzacția a fost deja investigată de Consiliul Concurenței, instituție care și-ar fi exprimat deja acordul asupra preluării.

În România, Schlumberger are baze de lucru în Ploiești, Câmpina și Mediaș.

La nivel global, gigantul multinațional care are 86.000 de angajați în peste 120 de țări, a obținut venituri de 23,6 miliarde dolari în 2020.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza