Primării DobrogeneSubiectul referendumului pentru destituirea primarului din Agigea, prezentat în Senat

Subiectul referendumului pentru destituirea primarului din Agigea, prezentat în Senat

Parlamentarul constănțean Remus Negoi a prezentat miercuri în Senat subiectul referitor la referendumul pentru destituirea primarului din Agigea, Maricel Cârjaliu.

“Am susţinut astăzi o declaraţie politică în Senat după ce USR PLUS Agigea a strâns semnăturile necesare declanșării referendumului pentru destituirea primarului din Agigea.

Locuitorii din comuna Agigea au acum şansa să-l schimbe pe primarul PSD, Maricel Cristian Cârjaliu, care, de la începutul anului, a blocat, în mod intenţionat şi abuziv, activitatea Consiliului Local.

Acesta nu a mai convocat o ședință de Consiliu Local din ianuarie, pentru că, după alegerile de anul trecut, în Consiliul Local Agigea s-a format o majoritate cu care primarul PSD nu este de acord.

După mai multe demersuri eșuate de deblocare a activității autorității locale, consilierii locali USR PLUS s-au consultat cu cetățenii și au hotărât că singurul demers prin care se poate rezolva situația este inițierea unui referendum prin care să fie demis primarul PSD-ist.

În martie a fost demarată procedura de strângere de semnături şi, după mai bine de 6 luni, s-a strâns numărul necesar de semnături.

Săptămâna trecută s-a înregistrat cererea prin care se inițiază procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului. Instituția Prefectului a primit listele de semnături și va demara, în cel mai scurt timp, verificarea acestora.

Am făcut apel la toate instituțiile statului să țină cont de voința cetățenilor și să demareze cât mai urgent această procedură de demitere a primarului de la Agigea care a dovedit că nu respectă cetăţenii din localitate”, se arată a scris senatorul USR PLUS pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Primăria Agigea

Citește și: USR PLUS va cere Prefecturii Constanța organizarea referendumului de demitere a primarului comunei Agigea

Urmărește-ne pe:

Doneaza