Fiul lui Oleg Danovski solicită retragerea numelui din titulatura Teatrului de Operă din Constanța

În urma scandalurilor apărute la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” din constanța, fiul marelui maestru a trimis o scrisoare către Ministerul Culturii prin care solicită retragerea numelui din titulatura instituției.

În urma memoriului, Oleg Danovski JR. este așteptat de ministru la o discuție.

Motivul care stă la baza acestei decizi este scandalul generat, de o bună perioadă de timp, de către familia Cherecheș, și care ar prejudicia numele instituției.

oleg danovski jr

Conform adresei, Oleg Danovski Jr. menționează că a fost scos abuziv la pensie (în 2008) de către actualul manager al instituție, fapt care a dus la un proces câștigat de el și acordarea de plăți compensatorii.

„Datorită acestui fapt în momentul în care am solicitat o relație contractuală pentru întreținerea celor două lucrări care mai rămăseseră în repertoriu (lucrări ce aparțin maestrului Oleg Danovski), feedback-ul instituției a fost că nu este dispusă să îmi remunereze această muncă.

Ținând cont că, din punct de vedere contractual, eram singurul abilitat la întreținerea celor două lucrări, am fost forțat să retrag motivul sus menționat. Din acest moment, a apărut întrebarea: dacă instituția ce poartă numele OLEG DANOVSKI mă determină să retrag ultimele două lucrări ce purtau numele OLEG DANOVSKI, care ar mai fi justificarea prezenței acestui nume pe frontispiciul Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski?

Am acordat o lungă perioadă în care această situație să fie reevaluată. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce determină o situație ipocrită în care, instituția ce poartă numele Oleg Danovski renunță la cele mai mici urme ale creației titanice a tatălui meu, care ar fi trebuit să intre în patrimoniul cultural al acestei țări.

Reiterez necesitatea retragerii numelui din titulatura Teatrului de Operă și Balet, impunându-se măsuri radicale din partea dvs.”, îi scrie Oleg Danovski jr. ministrului Culturii.

Urmărește-ne pe:

Doneaza