9 C
Constanța
duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Primării Dobrogene STUDIU: Primăria Constanța, pe ultimul loc în topul preocupării pentru combaterea poluării

STUDIU: Primăria Constanța, pe ultimul loc în topul preocupării pentru combaterea poluării

Observatorul Român de Sănătate a analizat activitatea autorităților locale din cele mai mari 15 orașe românești și acțiunile concrete întreprinse de acestea pentru a reduce poluarea aerului în ultimii doi ani.

În urma studiului, Primăria Constanța ocupă locul 15 din 15, ceea ce indică faptul că este administrația cel mai puțin preocupată de reducerea poluării și efectele acesteia asupra sănătății locuitorilor, dintre orașele analizate.

La polul opus, cele mai preocupate de reducerea poluării și efectele acesteia asupra sănătății locuitorilor sunt primăriile Brașov, Galați și Cluj-Napoca.

sursa: Observatorul Român de Sănătate

Analiza se bazează pe o grilă de evaluare care cuprinde 20 de indicatori grupați în cinci domenii, respectiv intervenții economice pentru reducerea poluării aerului (25% din scor); intervenții administrative pentru reducerea poluării aerului (25% din scor); intervenții comportamentale pentru reducerea poluării aerului (10% din scor); infrastructură care face posibilă reducerea poluării aerului (20% din scor); indicatori direcți de poluare a aerului (20% din scor).

Studiul este însoțit și de recomandări ale Observatorului Român de Sănătate pentru autoritățile locale, pe care le îndeamnă să ia următoarele măsuri:

> Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice.

> Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare.

> Scutiri de taxe pentru mașinile care poluează puțin.

> Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi și achiziționarea celor care nu poluează.

> Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului.

Studiul complet poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments