31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăTOP-ȘTIRIStelian Ion: USR va ataca la CCR numirea lui Iordache. „Este o...

Stelian Ion: USR va ataca la CCR numirea lui Iordache. „Este o palmă peste ochii românilor”

Numirea lui Florin Iordache (PSD) la conducerea Consiliului Legislativ a stărnit imediat reacții din partea societății civile și a partidelor care fac opoziție PSD. Numărul de voturi cu care Iordache a fost ales, lasă loc de interpretări: parlamentarii PNL sau USR au trădat și au votat cot la cot cu PSD?

Deputatul Stelian Ion, una dintre cele mai auzite voci ale USR, a declarat pentru „Dobrogea Live” că „numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ este încă o palmă peste ochii românilor onești, o mizerie tipic pesedistă.

Pesedistii sunt disperați că pierd frâiele puterii pe care au folosit-o atâta amar de vreme in scop personal si isi numesc pe ultima sută de metri slugi credincioase la conducerea unor instituții cheie. Iordache va semna avizele pe toate proiectele legislative care vor trece prin parlament.”

Mai mult, Stelian Ion anunță că USR va ataca la CCR (Curtea constituțională a României) hotărârea Parlamentului prin care a fost numit Iordache. „Legea 73/2003 este clară și spune că pentru o astfel de numire este nevoie de votul majorității deputaților si senatorilor, adica 233 de voturi. Iordache a obținut 185 de voturi.”

PNL, mod parșiv de a-și face campanie

Stelian ion spune că este dezamăgit de „modul parșiv in care fac campanie cei din PNL. Au lansat public un atac mârșav prin care ne acuză că l-am fi votat pe Iordache pt funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Florin Roman, Siegfried Mureșan, astăzi chiar Ludovic Orban…

Am avut înainte de votul de ieri discuții purtate la nivel de conducere si de lideri de grup referitoare la un eventual boicot al ședinței. Penelistii nu au agreat ideea, au spus ca vin cu mic cu mare, cu cățel și purcel, să îl susțină pe dl Zegrean. Din 123 de parlamentari au adus vreo 40. Noi am fost 21 si l-am tăiat pe Iordache de pe buletinul de vot, sustinandu-l pe Zegrean. Nu am avut propunere proprie pentru conducerea Consiliului Legislativ, ci am susținut varianta PNL. Trăgând linie, vedem ca Iordache a obtinut 185 de voturi din care 168 ale PSD. Restul au venit de la alte partide. PNL-ul spune că au fost voturile noastre. Noi suntem convinși că au fost voturile lor. Ei sunt specializați în blaturi cu pesedistii, ei au racolat o grămadă de pesedisti in rândurile lor, ei nu au nicio jenă sa facă astfel de mizerii si la vedere, dar mai ales subterane. Românii nu pot fi păcăliți asa de ușor. Asa vor cei din PNL să seteze relațiile dintre partidele care vor guverna România, pe bază de minciuni si manipulari?
Sper totuși să se trezească și să înceteze cu manevrele acestea dezonorante pentru că e un drum foarte prost pentru România.”

Cele mai populare

Recent Comments