Oferta PNL Constanța: traseistul Mircea Banias, loc eligibil pentru Camera Deputaților

PNL îi răsplătește pe cei care au pus umărul la debarcarea guvernului Dăncilă și înscăunarea guvernului liberal Orban. Este cazul lui Mircea Banias, care se regăsește pe listele PNL Constanța la viitoarele alegeri parlamentare. Banias a ajuns la PNL după mai bine de două decenii de perindări pe la alte partide.

Dacă s-ar face un top al traseiștilor politici din Parlament, deputatul Banias ar ocupa unul dintre primele locuri. Și în topul aleșilor care nu fac aproape nimic în Parlament, Mircea Banias ar sta foarte bine. Sinteza activității sale de deputat (2016-2020) arată că a avut 2 interpelări, 2 moțiuni și a vorbit în total 7 minute și 41 de secunde în cei patru ani de mandat pentru care românii l-au plătit cu mai bine de 120.000 de euro.

Carieră de traseist

În anul 1997, Mircea Banias se înscrie în PNL unde este simplu membru. Apoi, în anul 2002 intră în PD (Partidul Democrat) pentru a participa la „reconstrucția organizației PD Constanta. Am acceptat cu interes și cu convingerea ca PD-ul este singura alternativa la un PSD uriaș care părea invincibil”, spune chiar deputatul.

banias PDL

Povestea de dragoste cu partidul lui Traian Băsescu se destramă în anul 2011 când în spațiul public apar informații despre un dosar penal în care era implicat și numele liderului de Constanța al PDL. „Am devenit coruptul anului, într-un spectacol mediatic care m-a marcat profund. Nu am încetat însă sa sper ca instanțele de judecată îmi vor da dreptate. Și mi-au dat, după opt ani infernali și peste o sută de termene, la ICCJ.

banias PC

În același an se înscrie în Partidul Conservator (PC) al lui Dan Voiculescu. Urmează trecerea în partidul lui Tăriceanu – ALDE de unde, spune chiar Mircea Banias „în 2017, după ce ALDE a devenit partid parlamentar, am fost exclus, nestatutar, din partid.”

banias alde

Împreună cu alți excluși de la ALDE, cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, pun bazele ProROMÂNIA, iar alături de ei vine și Victor Ponta, fostul președinte al PSD. „După căderea guvernului PSD al Vioricai Dăncilă … fără a avea vreo garanție a reușitei demersului nostru, împreună cu alți șase colegi deputați am decis sa votam pentru (guvernare PNL n.red.), asumându-ne riscul unor sancțiuni din partea lui Victor Ponta, lucru care s-a și întâmplat. După vot am fost informați, prin presă, că vom fi excluși din partid.”

bania pro rom

PNL îl recompensează

Votul dat căderii guvernului Dăncilă și instaurării guvernului Orban nu l-a lăsat pe Mircea Banias pe drumuri. Deputatul dat afară din ProRomânia și-a găsit repede loc în rândurile PNL, iar acum este al doilea pe listele propuse de PNL Constanța la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților.

Desigur, lista este deschisă de Bogdan Huțucă, liderul liberalilor din județ, continuată de Banias și de Marian Crușoveanu, un om care are afaceri comune cu Tit-Liviu Brăiloiu, parlamentar PSD.

Avere de parlamentar trecut prin cinci partide

Mircea Banias este asociat în trei companii: SC Ban-Com SRL (5 părți sociale), SC Euro Shipping Services SRL (7 părți sociale) și SC Eti Comercial SRL (10 părți sociale).

La capitolul avere, conform declarației postate de Camera Deputaților, Banias notează că este proprietarul a patru terenuri intravilane în Constanța, a două apartamente și a unei case construite tot în orașul de la malul mării.

Deputatul are ceasuri și alte bijuterii în valoare de 10.000 de euro și depozite bancare de aproximativ 883.000 de lei.

Pentru cele 7 minute vorbite în Parlament într-un an, Mircea Banias a încasat 147.145 de lei, adică 12.262 de lei lunar.

Mircea Banias este parlamentar începând cu anul 2008.

sursa foto: Mediafax

Urmărește-ne pe:

Doneaza