2.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăPoliticăAverea lui Tit-Liviu Brăiloiu, controversat personaj PSD, candidat pentru un nou mandat...

Averea lui Tit-Liviu Brăiloiu, controversat personaj PSD, candidat pentru un nou mandat la Senat

Conform PSD Constanța, Tit-Liviu Brăiloiu este al doilea pe lista propunerilor pentru Senat, la viitoarele alegeri parlamentare. Lista este deschisă de Felix Stroe, președintele filialei județene a PSD, cel care a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean Constanța.

Tit-Liviu Brăiloiu (PSD) este senator din anul 2016, membru în Comisia juridică și în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Născut în 1964, Brăiloiu începe studiile universitare la 31 de ani, urmând cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Române de Științe și Arte București.

A vrut să cenzureze Facebook

În mandatul său de senator, Brăiloiu s-a făcut remarcat prin diferite gesturi sau idei ieșite din comun. El este persoana care a cerut ministrului de Interne Carmen Dan să găsească o soluție pentru a cenzura Facebook.

„Din informațiile care circulă pe diverse rețele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislații referitoare la combaterea terorismului, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control… vroiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acționează în vreun fel?”, se întreba Tit-Liviu Brăiloiu în timpul unei audieri a ministrului Carmen Dan.

În ședința de plen din 21 decembrie 2017, senatorul PSD Liviu Brăilou i-a adresat cuvinte injurioase Florinei Presadă. ”Prințeso, s… p…”, i-a spus Brăiloiu când senatoarea USR i-a dat drept cadou de sărbători un exemplar din ”Ferma animalelor”, de George Orwell.

În același an, senatorul i-a numit „ciobani” pe jurnaliștii care îl așteptau pe ministrul Mihai Fifor, după ședința Comisiei de apărare din Senat.

Tot în 2017, senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu a arătat degetul mijlociu în timp ce iesea din sala plenului reunit al Parlamentului, unde preşedintele Klaus Iohannis susţinea un discurs.

Momentul în care senatorul Brăiloiu face gestul controversat

Averea lui Tit-Liviu Brăiloiu

Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu este proprietarul a trei terenuri intravilane, unul în Mamaia (1413 mp) deținut împreună cu Marian Crușoveanu, un teren în Eforie Nord (535 mp) și un teren Mamaia (320 mp).

La capitolul clădiri, Brăiloiu are trei apartamente în Eforie Nord și o casă în Madrid (226 mp) din care ar deține proprietatea a 50%, cealaltă jumătate fiind a „unei persoane fizice”.

La capitolul bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, opere de artă, senatorul PSD a declarat că deține ceasuri (diferite mărci) în valoare de 300.000 de euro și bijuterii din aur sau cu diferite pietre prețioase, în valoare de 80.000 de euro.

Tit-Liviu Brăiloiu are deschise două conturi în lei în care are depozitată suma de 113.300 de lei. Și în conturile deschise în moneda euro, senatorul a adunat suma de 161.803 de euro.

Brăiloiu are și o serie de investiții în mai multe societăți comerciale. Astfel, la SC  Complex Palas Pelican SA (unde a fost mai mulți ani director general) are 80.2016 de acțiuni în valoare de 200.540 de lei, dar și un împrumut acordat acestei societăți de 2.750.320 de lei.

La SC Ospitalitatea Romtours SRL deține 30% din părțile sociale, la SC Montimpex SRL deține 25% din părțile sociale, la SC National Service Group SRL deține 50% din părțile sociale.

Tit-Liviu Brăiloiu a împrumutat-o pe Brăiloiu Otilia cu suma de 450.000 de euro.

Ca senator al României, Brăiloiu a încasat într-un an suma de 157.368 de lei, adică 13.114 lei lunar.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments