0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăJustițieStelian Ion: „Kovesi nu va fi revocată. Ghinion, cum ar zice un...

Stelian Ion: „Kovesi nu va fi revocată. Ghinion, cum ar zice un clasic în viață”

Stelian Ion (USR), fost ministru al Justiției a explicat într-o postare pe Facebook de ce Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată din funcția de șef al Parchetului European. Zvonul despre o posibilă revocare a apărut în spațiul public după ce ÎCCJ a respins definitv solicitarea procuroarei de acordare a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată. Procesul din România legat de dobândirea gradului profesional nu are nicio legatură cu procedura de numire în funcția de procuror șef european. UE nu este sat fără câini, iar tudoreii nu-s prea bine văzuți pe acolo”, spune Stelian Ion.

Acesta crede că Laura Codruța Kovesi va conduce mult timp EPPO foarte eficient și va scoate la iveala fraudele mari cu fonduri europene, inclusiv cele din România.

„De asta le e teama lor, din cauza asta urlă ca lupii hămesiți. Mai ales că unii băieți „deștepți” își freacă palmele, de când s-a pus în mișcare PNRR”, spune Stelian Ion.

Deputatul USR explică faptul că la numirea în funcția de procuror șef european nu exista condiția de a avea grad de procuror de parchet de pe lângă ÎCCJ, ci de a avea vocația legală de a ocupa cele mai înalte funcții în parchete.

Din punct de vedere legal, Kovesi a avut această vocație, spune Stelian Ion, ba mai mult, chiar a ocupat efectiv cele mai înalte funcții din Ministerul Public. „Iar revocarea, potrivit reglementărilor în vigoare, nu se face de către politicieni, ci de către CJUE. Ghinion, cum ar zice un clasic în viață!”

„Cei care se pregătesc acum să tragă tunuri pe bani europeni, sau care au deja niște scheleți prin dulapuri ar trebui să-și schimbe planurile sau să-și pregătească pijamalele și periuța de dinți.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments