JustițieStelian Ion, fost minstru al Justiției: CSM a încălcat legea în privința...

Stelian Ion, fost minstru al Justiției: CSM a încălcat legea în privința schimbării șefului DNA Constanța

Stelian Ion, deputat USR, a susținut miercuri 7 februarie, o conferință de presă. Stelian Ion a fost desemnat de filiala USR Constanța drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Constanța.

În cadrul conferinței, Stelian Ion, care a fost și ministru al Justiției, a fost întrebat despre recenta schimbare a procurorului Andrei Bodean din funcția de șef al DNA Constanța cu Mihai Stanciu, procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Citește și: DNA: Primarul Vergil Chițac, urmărit penal alături de directorul CSM Constanța. Reacția edilului

Procurorul Mihai Stanciu a fost delegat cu 3 voturi PENTRU și 2 ÎMPOTRIVĂ marți, 6 februarie 2024, în funcția de șef al DNA Constanța.

Iată principalele declarații ale lui Stelian Ion pe această temă:

„În opinia mea da, CSM a încălcat legea

Oameni care s-au luat de piet cu corupția sunt acum înlăturați. Unii sunt presați cu dosare penale, disciplinare. Unii se pensionează, alții devin tăcuți deoarece au familie, credite. Aceste lucruri trebuie să le vadă și Comisia Europeana

Nu văd cu ochi buni aceste schimbări, inclusiv pe cea de la Constanța. În loc să se aleagă o variantă din rândul procurorilor anticorupție a fost aleasă o variantă din afara DNA. Din start, acest lucru trebuie să ne ridice un semn de întrebare. De ce? Legea spune că din cadrul acelei unități trebuie să se delege”.

„Cred că socoteala unor politicieni nu le va ieși. Pot avea surprize foarte mari. Uitați-vă ce se întâmplă cu preluările la centru. Vedem un dosar interesant la Constanța, îl preluăm la centru și dăm clasare.”

Citește și: ÎPS Teodosie, „ridicat în rang” de procurorii DNA. Din suspect a devenit inculpat în dosarul „mană cerească”

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Că nu-ți mai place chelia lui Bodean, mda, e de-nțeles… Dar când 7 procurori din DNA își exprimă acordul scris, că vor să fie delegați la conducerea instituției, deja ai o problemă. E un semn că nu respecți munca propriilor subordonați, că interesele sunt mai mari, decât prevede legea și cel mai trist, că ești butonabil…
    Păcat! Bodean chiar e un curajos.

Comentariile sunt închise.

Doneaza