29.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăPoliticăStatul degeaba în Parlament. „Activitatea” deputatului Mircea Banias (PNL)

Statul degeaba în Parlament. „Activitatea” deputatului Mircea Banias (PNL)

Recompensat de PNL cu un fotoliu de deputat, după ce a trădat PRO România, Mircea Banias este exemplul clar de politician român ajuns în Parlament doar pentru scopuri personale, cele comunitare lipsind din activitatea sa publică.

Românii plătesc cu bani grei statul degeaba a unor parlamentari. Unul dintre aceștia este Mircea Banias (PNL), iar activitatea sa din Camera Deputaților putem spune că lipsește cu desăvârșire.

Conform site-ului oficial al Camerei, Mircea Banias a avut până acum doar două luări de cuvânt în acest mandat: una care constă în depunerea jurământului la început de mandat (35 de secunde) și una în care-și roagă colegii să voteze modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/1999 privind înfiinţarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă. A mai depus, în scris, o declarație politică despre importanța vaccinării.

Activitatea parlamentară a deputatului Mircea Banias – decembrie 2021

Apoi, la capitolul „Întrebări și interpelări”, Mircea Banias nu se poate mândri cu nicio inițiativă personală. Singurele două întrebări care apar la activitatea sa parlamentară sunt asumate de toți parlamentarii liberali de constanța și privesc situația monumentului ”Debarcader Mamaia Cazino” și „Oportunitatea construirii unui Spital Regional la Constanța”.

Numele lui Banias apare și pe lista inițiatorilor a 8 propuneri legislative, iar la capitolul moțiuni nu apare nimic.

În schimb, pentru a face comparație, deputatul Bogdan Huțucă, șeful liberalilor constănțeni, bifează în acest mandat (până la data redactării articolului) 40 de luări de cuvânt, 65 de declarații politice, 54 de inițiative legislative, 150 de întrebări și interpelări și 25 de moțiuni.

Iată cariera de traseist politic a lui Mircea Banias:

Cele mai populare

Recent Comments