Sorin Mihai, candidat PNL la parlamentare, nu renunță la conducerea Inspectoratului Școlar Constanța

Inspectoratele Școlare Județene (IȘJ) sunt instituții profund politizate, iar cazul de la Constanța confirmă acest lucru. În timp ce mii de elevi nu au acces la școala online, șeful IȘJ se află în campanie electorală. El susține că le poate face pe amândouă.

Sorin Mihai a fost pus șef peste IȘJ Constanța în noiembrie 2019, guvernul liberal confirmând în funcție un „om de-al lor” adus de la o Școala Gimnazială „Gala Galaction” din municipiul Mangalia.

Chiar în luna în care a început anul școlar 2020/2021, Sorin Mihai se afla în campanie electorală, fiind candidat pe lista consilierilor locali ai PNL la municipiul Mangalia. Și a fost ales.

Doar că, după o lună, același șef al ISJ Constanța este prins într-o nouă campanie electorală: partidul l-a pus pe liste la parlamentare, pentru un post de deputat.

În tot acest timp, școala românească a trecut în sistem online, iar mii de elevi din județul Constanța nu au acces la internet și la dispozitive care să le permită să facă o astfel de școală. Desigur, în teorie, IȘJ Constanța face demersuri pentru ca acești copii să fie cândva conectați la secolul XXI, deși situația aceasta era clară pentru IȘJ încă din luna martie.

Întrebat de reporterii „Dobrogea Live” dacă se gândește la o suspendare din funcția de inspector general pe perioada campaniei electorale, profesorul Sorin Mihai a răspuns că „va întreba la minister”. Cu alte cuvinte, el nu a avut niciodată această intenție. Și nu s-a suspendat, astfel că actualul șef al IȘJ se află în campanie electorală.

„Mai ales acum, consider că este important să ne implicăm toți în buna funcționare a educației constănțene, să îi sprijinim pe elevi, pe părinți, pe directori, să comunicăm cu autoritatea administrației publice locale și județene, pentru a eficientiza activitățile din instituțiile școlare”, explică Sorin Mihai decizia de a conduce Inspectoratul din postura de candidat PNL la alegerile parlamentare.

FOTO: Facebook/Sorin Mihai

Urmărește-ne pe:

Doneaza