0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateSituație îngrijorătoare la cimitirele din Constanța. Numărul înhumărilor a crescut de 6...

Situație îngrijorătoare la cimitirele din Constanța. Numărul înhumărilor a crescut de 6 ori

Numărul înhumărilor la cimitirele din Municipiul Constanța a crescut în această perioadă de șase ori față de o perioadă obișnuită, pe fondul înmulțirii deceselor cauzate de COVID.

Costel Ou, șeful Serviciului Gestionare Cimitire din cadrul Municipiului Constanța a declarat pentru „Dobrogea Live” că, dacă înainte de pandemie în cimitirele din oraș erau înhumate în medie 5-6 persoane pe zi, în prezent au loc 34-35 de înmormântări zilnic.

“Este o creștere alarmantă a numărului de înhumări. În perioadele obișnuite aveam 5-6 înhumări pe zi, însă ieri, de exemplu am avut 34-35 de înhumări. Deocamdată nu sunt probleme, încă reușim să gestionăm situația, însă tot ce putem spera e să nu contactăm și noi virusul, pentru că atunci chiar nu am avea capacitatea de a mai face față situației”, a explicat reprezentantul Serviciului Gestionare Cimitire.

În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost înregistrate 622 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV 2, iar rata de infectare a ajuns la 9,14/1.000 de locuitori.

Sursa foto: Adevărul

Cele mai populare

Recent Comments