Senatorul USR Remus Negoi și-a publicat raportul de activitate ale ultimelor șase luni din Parlament (P)

Senatorul USR Remus Negoi a publicat joi raportul său de activitate din ultimele șase luni, în care a precizat că fost iniţiator sau cosemnatar la 204 proiecte de lege, dintre care 36 au fost promulgate.

”De la începutul mandatului până în prezent, am fost iniţiator sau cosemnatar la 204 proiecte de lege, iar 36 dintre ele au fost promulgate. Am susţinut 28 de declaraţii politice şi am avut 140 de luări de cuvânt în plenul Senatului.

Acestea sunt câteva dintre proiectele pe care le-am initiţiat sau susţinut în ultima sesiune parlamentară:

Iniţiativă legislativă pentru înţăruşarea terenurilor virane.

Iniţiativă legislativă pentru creşterea sumei asigurate în raport cu creşterea primei de asigurare a locuinţelor.

Iniţiativă legislativă pentru organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi.

Iniţiativă legislativă privind desfiinţarea Comisiilor Judeţene de Atribuire a Denumirilor.

Iniţiativă legislativă privind serviciile consulare online pentru românii din diaspora.

Sunt membru în 4 comisii din Senat – Comisia pentru cultură şi media, Comisia de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, și Comisia parlamentară reunită pentru relaţia cu UNESCO.

În perioada iulie – decembrie 2023 am participat săptămânal la lucrările din aceste comisii şi am luat parte la întâlniri şi conferinţe naţionale şi internaţionale. De asemenea, am fost ales  în funcția de președinte al Comisiei generale pentru probleme culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central-Eropene – Dimensiunea Parlamentară.

Pe lângă munca din Senat desfăşor activităţi şi la biroul parlamentar din Constanţa sau merg în diferite locaţii din judeţ. Printre acţiunile întreprinse în teritoriu se numără dezbateri pe diferite teme, întâlniri cu alegătorii, audienţe la cabinetul parlamentar sau vizite în teritoriu.

În următoarele 6 luni voi continua proiectele pe care le-am început şi, alături de colegii mei din USR, voi face tot posibilul pentru a împiedica coaliţia PSD-PNL să distrugă economia şi să ne împovăreze şi mai  mult cu taxe şi creşteri de preţuri pentru a-şi proteja specialii.

Trebuie să  oprim  jaful din banii publici! În 2024 putem demonstra că se poate şi altfel. Putem corecta răul făcut de coaliția PSD-PNL în ultimii ani şi putem construi o Românie mai bună în care cetăţenii să fie respectaţi. Am lansat Alianța Dreapta Unită care reprezintă angajamentul nostru pentru reconstrucția României și o alternativă onestă la guvernarea coruptă PSD-PNL și la extremismul AUR”.

Urmărește-ne pe:

Doneaza