Secretul borșului de pește făcut în Delta Dunării

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Tulcea a dezvăluit pe pagina oficială de Facebook secretul borșului de pește preparat în Delta Dunării după o rețetă culeasă de pe „baltă”.

„Dar partea cea mai importantă este peștele, cea mai bună ciorbă iese cu minimum patru feluri de pește, spune rețeta.

Specialiștii locali recomandă mai întâi să puneți la foc ceaunul cu apa și legumele (legumele trebuie să fie cam o treime din volumul de apă), lăsați la fiert până când cartofii sunt aproape fierți. Folosiți următoarele legume: cartofi, ceapă, ardei (gras si iute) și roșii. Pe lângă acestea mai aveți nevoie de leuștean, sare, ulei și oțet.

Dacă înainte de a le pune la fiert, coaceți puțin pe jar sau pe tablă roșiile și ardeiul și apoi le cojiți, veți obține un gust și mai intens. Puneți sare și gustați. Trebuie ca zeama să fie puțin mai sarată, peștele va mai trage din sare”, scriu cei de la Centrul Național de Informare și promovare Turistică Tulcea.

Puneți peștele în ceaun si nu mai amestecați deoarece se fărâmă peștele. În aproximativ 10 minute peștele trebuie să fie fiert (țineți focul din jar cât să fiarbă ușor apa în ceaun, nici să nu se oprească, nici să nu clocotească să rupă peștele în bucăți). Când și peștele este fiert, puteți pune oțetul, apoi puneți și câteva linguri de ulei.

Când este gata, luați ceaunul de pe foc, aruncați o mână de leuștean tăiat mărunt și acoperiți timp de câteva minute.

„Borșul de pește se manancă în mod tradițional așa: se scoate peștele pe un platou și se servește cu mujdei de usturoi (mujdeiul poate fi simplu sau cu roșii coapte si cojite si apoi frecate împreună cu usturoiul). Apoi se servește zeama, cu mujdei și ardei iute (ciușcă – cum îi spunem noi, dobrogenii). Vă invităm să-l savurați în cel mai minunat loc din țară – Delta Dunării”, concluzionează cei de la Centrul de Promovare Turistică.

Urmărește-ne pe:

Doneaza