Marea NeagrăPrimăria Mangalia vinde 4 ha din ultima pădure de la malul mării...

Primăria Mangalia vinde 4 ha din ultima pădure de la malul mării cu prețul unei vile

Primăria Mangalia a decis să vândă 37.639 mp din Pădurea Comorova, după ce a obținut terenul în urma unei executări silite, spațiu recuperat după ce a fost înstrăinat tot de municipalitate în 2005.

Bucata din ultima pădure de la malul mării a fost evaluată la 832.772 euro, însă va fi vândută prin licitație cu un preț de pornire de doar 416.385 euro (50% din prețul evaluat), după ce la primele două licitații nu s-a calificat niciun cumpărător.

Legea prevede că prețul de pornire a licitației este prețul de evaluare pentru prima licitație, diminuat cu 25% pentru a doua licitație și cu 50% pentru următoarele licitații.

Aducerea prețului la jumătate este o practică cunoscută a Primăriei Mangalia, care descalifică potențiali cupărători până când se ajunge la a treia licitație, la care se va încadra în condițiile de participare doar cupărătorul căruia îi este dedicat terenul de la bun început.

Astfel, o bucată de aproape 4 ha din Pădurea Comorova va ajunge pe data de 20 aprilie, ziua licitației, pe mâna unui dezvoltator imobiliar care va plăti în schimbul terenului echivalentul unei vile.

Primăria insistă să vândă, deși locuitorii Mangaliei vor păstrarea pădurii

Deși este încadrat la categoria Pădure, terenul figurează în intravilan, astfel va fi doar o formalitate ca suprafața de pădure să fie defrișată pentru a face loc resorturilor,  în condițiile în care zona este una extrem de ofertantă – Popasul Căprioarelor. 

Suma cu care Primăria vinde terenul este infimă raportat la beneficiile pe care suprafața de pădure o poate aduce locuitorilor Mangaliei și turiștilor, mai ales în condițiile în care mai mult de jumătate din Comorova a fost înstrăinată pe rând de primarii Iorguș Zamfir, Claudiu Tusac și acum de Cristian Radu, care în prezent este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu.

Întrebarea este – dacă tot s-a ajuns la o valoare atât de mică a bucății de 4 ha, de ce mai insistă primăria să o înstrăineze, în condițiile în care cei 400.000 euro pe care îi va obține este o sumă derizorie?! Răspunsul este simplu – trebuie servit beneficiarul căruia i-a fost destinată de la bun început bucata de pădure.

Extras din anunțul privind organizarea licitației pentru vânzarea a 4 ha din Pădurea Comorova

Mai mult de atât, vânzarea celor aproape 4 ha reprezintă o sfidare la adresa locuitorilor orașului, care anul trecut s-au alăturat unei inițiative civice care luptă pentru reîntregirea Pădurii Comorova.

În prezent, 201 ha din pădure se află în proprietatea publică, iar 201,6 ha figurează în proprietatea privată a municipiului, situație juridică care permite municipalității să vândă această suprafață, așa cum s-a întâmplat cu restul de până la 519 ha, cât cuprindea Comorova în urmă cu 20 de ani. 

Urmărește-ne pe:

Doneaza