ActualitateSalata cu icre de crap, singura specialitate tradițională românească garantată, protejată în...

Salata cu icre de crap, singura specialitate tradițională românească garantată, protejată în UE

Salata tradițională cu icre de crap, produsă de SC Deltaica Seafood SRL, a devenit specialitate tradițională garantată (STG) în Uniunea Europeană!

Aceasta se alătură celor 67 de specialități tradiționale garantate (STG), deja protejate la nivel european, fiind singurul produs înregistrat din România.

„Salata cu icre de crap este un produs obținut din materii prime sau ingrediente care sunt cele utilizate în mod tradițional: icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie”, spun producătorii.

Aceasta există în două variante: cu sau fără ceapă fiartă.

Specialitatea tradițională garantată (STG) evidențiază aspectele tradiționale, cum ar fi modul în care produsul este fabricat sau compoziția sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică.

Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive.

sursa foto: Deltaica

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: