S-a redeschis sezonul parcărilor scumpe din Mamaia. O zi de parcare ajunge cât o zi de cazare

Primăria Constanța întâmpină turiștii care aleg Mamaia de 1 Mai cu parcări scumpe. Astfel, 24 de ore de parcare publică îl costă pe un turist 94 de lei, aproape cât o noapte de cazare în alte zone de pe litoral. Anul acesta, primăria a reușit să pună la dispoziție chiar și parcometre pentru a încasa bani.

Această „japcă” a fost reglementată prin HCL nr. 123/2021, stațiunea Mamaia fiind Zonă 0 de parcare în perioada 1 mai-15 septembrie. Trebuie observat că municipalitatea nu a gândit niciun sistem de abonament pe o zi, cum se practică în orașe civilizate din România, ci turistul va plăti 4 lei/oră, timp de 24 de ore (prima jumătate de oră este gratuită). Cine va veni în Mamaia pentru 6 zile trebuie să aibă la dispoziție un buget de 564 de lei doar pentru a parca masina.

„De la 1 mai, parcarea în stațiunea Mamaia se poate plăti și la automatele electronice de plată”, se laudă Primăria Constanța.

Echipamentele sunt situate în următoarele locații: zona Pescărie, zona Aqua Magic, zona Hotel Aurora, Promenada 1 – zona Restaurant Azur, Promenada 1 – zona Hotel Golden Palace/Sulina, Promenada 1- zona Hotel Ovidiu, zona Hotel Hefaistos / Melody, zona Belagio/Cazino, zona Cazino Hotel Scapino Junior, Promenada 2 – zona Castel, Promenada 2 – zona Hotel Tomis, zona Pasarela Hotel Rex prevăzut cu modul de detecție a gradului de poluare.

Parcometrele stradale permit plata parcării în mod direct, fiind acceptate mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless. În situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte modalități funcționează în parametri normali, fără a bloca sistemul. Configurarea modalității de plată a parcometrelor se realizează după numărul de înmatriculare. Este bine de știut că automatele nu dau rest.

Automatelele electronice de plată a parcarii funcționează în regim autonom, cu energie solară, acumulatorii reîncărcabili permit funcționarea independentă 24 de ore din 24.

Tarifele care urmează a fi implementate sunt următoarele :

Zona 0 – tarifare non-stop, 4 lei/h, prima ora 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123/2021), 2 ore – 6 lei, 3 ore -10 lei.

Plata parcării se poate realiza și prin SMS, aplicația „Constanța Parking”, online cu card bancar sau prin tichete răzuibile.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza