Rizea (REPER): CES a avizat pozitiv proiectul privind concediul de creștere a copilului simultan pentru ambii părinți

Deputatul constănțean Cristina Rizea (REPER) a afirmat că inițiativă legislativă care oferă posibilitatea ambilor părinți de a beneficia simultan de concediu de creștere a copilului, însoțit de acordarea indemnizației de creștere a copilului, a primit aviz pozitiv de la Consiliul Econ omic și Social (CES).

“Aviz pozitiv de la Consiliul Economic și Social pentru propunerea ca statul să susțină ambii părinți pentru a sta în concediul pentru creșterea copilului atât simultan, cât și în perioade separate așa cum este în prezent.

Ce îmi doresc să schimb? Îmi doresc ca AMBII părinți să poată opta pentru concediul de creștere a copilului în primele 6 luni de la naștere, cumulând împreună 12 luni, iar următoarele 12 luni pot fi luate de oricare dintre cei doi părinți.

În ciuda faptului că există deja zile libere acordate ca urmare a absolvirii cursului de puericultură, consider că acestea sunt insuficiente pentru nevoile pe care creșterea copilului le presupune. Utilizând exemplul anterior, prin modificările propuse, tatăl poate opta să beneficieze de cele 6 luni oricând, putând astfel să fie alături de mamă în primele 6 luni ale concediului de creștere a copilului.

Se creează astfel premisele unui concediu parental care este echitabil din perspectiva genului pentru a asigura că niciunul dintre părinți nu este suprasolicitat de responsabilitățile legate de îngrijirea la domiciliu a nou-născutului”, se arată într-un mesaj postat de deputat pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza