9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Politică Remus Negoi: Furtul la vot în Parlament nu trebuie să scape nepedepsit

Remus Negoi: Furtul la vot în Parlament nu trebuie să scape nepedepsit

Alianța USR PLUS propune ca parlamentarii care votează cu mai multe cartele să piardă 80% din indemnizație, iar voturile respective să fie anulate, a scris senatorul Remus Negoi pe site-ul personal (www.remusnegoi.ro).

Acesta subliniază că în acest sens au fost depuse proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor.

“Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Acest lucru înseamnă că vor pierde peste 80% din indemnizație”, a explicat senatorul.

El amintește că mai mulţi deputaţi şi senatori ai PSD şi AUR au fost prinşi în timp ce foloseau cartelele unor colegi pentru a vota în locul acestora amendamentele propuse la proiectul de buget.

“Pentru ei acest lucru a devenit de mult timp o obişnuinţa şi asta se vede și din reacțiile lor atunci când sunt prinși asupra faptului. Unii au venit cu explicaţii de genul „mi-a lăsat colegul cartela, că oricum aşa ar fi votat şi el”. Votul nu este transmisibil, iar cei care nu sunt prezenţi la şedinţă nu au dreptul să voteze, pentru că altfel se viciază întregul proces legislativ. Şi, mai mult ca oricine, deputaţii şi senatorii ar trebui să respecte legea, pentru că Parlamentul este forul legislativ al ţării”, spune Negoi.

Acesta a precizat că “trecând peste aspectele legale, votul la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, este, în primul rând, o chestiune de etică. Să faci ceea ce este corect, chiar şi atunci când nu te vede nimeni, înseamnă integritate. În schimb, să încalci regulile, să trişezi, să apelezi pe furiş la soluţii incorecte, asta se numeşte hoţie, iar în cazul parlamentarilor reprezintă o înşelare a încrederii cetăţenilor”.

Senatorul USR PLUS a încheiat afirmând că “furtul la vot în Parlament nu trebuie să scape nepedepsit”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments