9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Marea Neagră Primul satelit propulsat de o rachetă românească va fi lansat în iunie...

Primul satelit propulsat de o rachetă românească va fi lansat în iunie din Marea Neagră

În iunie 2021, Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a anunțat că va lansa EcoRocket, care va plasa pe orbită primul satelit românesc propulsat de o rachetă proiectată și fabricată integral în România.

Reprezentanții companiei aerospațiale spun că EcoRocket se va lansa din Marea Neagră printr-o procedură în premieră, a anunțat organizația pe pagina de Facebook a proiectului.

“În acest fel se obține o flexibilitate excepțională prin posibilitatea de lansare de pe orice mare sau ocean, fără a exista dependența de o rampă de lansare fixă”, susțin reprezentanții ARCA.

Potrivit acestora, prin lansarea programată în luna iunie, România va deveni a 11 -a țară din lume care și-a lansat propriul satelit, și a doua din Uniunea Europeană după Franța.

Prin lansarea EcoRocket ARCA urmărește să câștige premiul de 10 milioane euro oferit de Comisia Europeană printr-un program care vizează stimularea industriei aerospatiale europene pentru construcția de rachete lansatoare de sateliți cu un impact redus asupra mediului înconjurător, la un cost de lansare scăzut.

ARCA este o companie aerospaţială cu sediul în România, la Râmnicu Vâlcea şi se ocupă de construirea rachetelor, a baloanelor de mare altitudine şi a vehiculelor aeriene fără pilot.

Asociația a fost fondată în 1999 de inginerul român Dumitru Popescu şi alţi pasionaţi de rachete şi aeronautică.

Sursa foto/video: ARCA

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments