0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăMarea NeagrăPrimul satelit propulsat de o rachetă românească va fi lansat în iunie...

Primul satelit propulsat de o rachetă românească va fi lansat în iunie din Marea Neagră

În iunie 2021, Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a anunțat că va lansa EcoRocket, care va plasa pe orbită primul satelit românesc propulsat de o rachetă proiectată și fabricată integral în România.

Reprezentanții companiei aerospațiale spun că EcoRocket se va lansa din Marea Neagră printr-o procedură în premieră, a anunțat organizația pe pagina de Facebook a proiectului.

“În acest fel se obține o flexibilitate excepțională prin posibilitatea de lansare de pe orice mare sau ocean, fără a exista dependența de o rampă de lansare fixă”, susțin reprezentanții ARCA.

Potrivit acestora, prin lansarea programată în luna iunie, România va deveni a 11 -a țară din lume care și-a lansat propriul satelit, și a doua din Uniunea Europeană după Franța.

Prin lansarea EcoRocket ARCA urmărește să câștige premiul de 10 milioane euro oferit de Comisia Europeană printr-un program care vizează stimularea industriei aerospatiale europene pentru construcția de rachete lansatoare de sateliți cu un impact redus asupra mediului înconjurător, la un cost de lansare scăzut.

ARCA este o companie aerospaţială cu sediul în România, la Râmnicu Vâlcea şi se ocupă de construirea rachetelor, a baloanelor de mare altitudine şi a vehiculelor aeriene fără pilot.

Asociația a fost fondată în 1999 de inginerul român Dumitru Popescu şi alţi pasionaţi de rachete şi aeronautică.

Sursa foto/video: ARCA

Cele mai populare

Recent Comments