0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPrimării DobrogenePROIECT: Dezvoltatorii de blocuri din Constanța vor putea construi doar pe 50%...

PROIECT: Dezvoltatorii de blocuri din Constanța vor putea construi doar pe 50% din totalul terenului

Dezvoltatorii noilor proiecte de locuințe colective din Constanța de peste două etaje vor trebui să lase liber de construcții cel puțin 50% din suprafața totală a terenului, pe care pot amenaja spații de joacă, de odihnă și spații verzi, iar acestea din urmă vor trebui să reprezinte cel puțin 30% din suprafața neconstruită, dacă proiectul de hotărâre de Consiliu Local va primi vot favorabil în ședința de astăzi.

Cu alte cuvinte, dezvoltatorii imobiliari nu vor putea construi decât pe jumătate din terenul deținut, iar pe cea mai mare parte din acesta vor trebui să amenajeze spații verzi.

Extras din proiect

Un aspect important constă în faptul că suprafața de spații verzi va trebui să fie la sol, nu amenajată pe acoperișuri sau pe fațade, practică la care mulți dezvoltatori apelează pentru a fenta normele aflate în vigoare, care permit, oricum, derogări.

O altă derogare care nu se mai regăsește în proiectul Primăriei Constanța este cea care permite dezvoltatorilor să amenajeze spații verzi pe alt teren, ca formă de compensare.

De asemenea, proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac prevede ca pe terenul rămas liber în afara circulațiilor și parcajelor să fie plantat câte un arbore la fiecare 100 de mp.

Dacă actul normativ va trece, rigorile se vor aplica noilor proiecte de locuințe colective cu regim de înălțime începând de la P+3.

Proiectul integral poate fi consultat aici.

Sursa foto: Luxuria

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments