Proiect de lege pentru eliminarea impozitării bacșișului și supraimpozitării contractelor part-time

Un proiect de lege prin care se fac mai multe modificări la regimul taxelor și impozitelor a fost depus în Parlament de partidul Forța Dreptei, anunță deputatul constănțean Bogdan Bola.

Guvernarea condusă de PSD, la care s-au aciuat PNL și UDMR ca accesorii, este una dintre cele mai nocive din ultimii ani. Șefii celor trei formațiuni au făcut anunțuri peste anunțuri că nu vor majora taxe și impozite, însă au adoptat Ordonanța 16/2022 și au crescut impozitul pe dividende de la 5% la 8%, au scăzut plafonul pentru microîntreprinderi de la un milion de euro la jumătate de milion de euro, au majorat pragurile pentru plata contribuțiilor sociale și de asigurări de sănătate pentru PFA și câte și mai câte”, spune deputatul Bogdan Bola.

Citește și: Bogdan Bola: „PSD conduce Constanța, deși oamenii nu i-au votat. PNL se face preș în fața PSD”

În consecință, deputații Forța Dreptei au depus un proiect de lege prin care se revine la cota de impozit de 5% pe dividende, se revine la pragul de 1 milion de euro până la care o companie poate aplica regimul simplificat de impozit de 1% din venit, se elimină supraimpozitarea contractelor part-time, se revine la baza de calcul al CASS de 12 salarii minime pentru persoanele care obțin venituri din activități independente, eliminăm impozitarea bacșișului cu 10%, se elimină obligația de plată a impozitului în cotă de 80% din diferența dintre valoarea terenurilor agricole de la data vânzării și cea de la data cumpărării în cazul vânzării terenurilor agricole aflate în extravilan înainte de împlinirea a 8 ani de la cumpărare.

Toate aceste modificări au fost introduse într-un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative pentru reducerea poverii fiscale.

Acestea sunt măsuri liberale, sănătoase pentru populație. Guvernele nu trebuie să facă viața un calvar pentru oameni. Coaliția toxică PSD-PNL-UDMR nu poate crește veniturile la buget decât prin hoție, băgând mâna adânc în buzunarul românilor. Forța Dreptei va fi mereu un partid care va ține partea antreprenorului și angajatului român”, adaugă Bogdan Bola.

Citește și:

Deputatul Bogdan Bola: „A sosit momentul adevărului despre construcțiile de pe plaja Corbu”. Raportul ascuns în sertarele Ministerului Mediului

Urmărește-ne pe:

Doneaza