10.4 C
Constanța
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăMarea NeagrăProiect de amenajare a unei căi de acces la plajă pentru persoane...

Proiect de amenajare a unei căi de acces la plajă pentru persoane cu dizabilități

Consilierul municipal Mihaela Andrei a propus primarului Constanței, Vergil Chițac, un proiect care vizeză construirea de noi scări și reabilitarea celor existente pe taluzul orașului, iar acolo unde este posibil, înființarea unei căi de acces pe plajă pentru cărucioare și fotolii rulante.

„Proiectul constă în amenajarea scărilor existente pe taluzul Constanței, montarea de balustrăzi astfel încât acestea sa fie parcurse în siguranță, iluminat modern, coșuri de gunoi, montarea de bănci unde este posibil, pe parcursul acestor căi de acces, atât de necesare pentru odihnă sau pentru priveliște. Și bineînțeles, în măsura în care este posibil, amenajarea a cel puțin o cale de acces astfel încât și carucioarele să poată ajunge pe plajă, pe care să o poată folosi mamele cu copii mici, persoanele cu dizabilități sau în vârstă” a declarat pentru „Dobrogea Live” consilierul PNL.

De asemenea, aceasta propune amenajarea de căi de acces pe plajă și în locurile unde locuitorii au improvizat scări săpate în pământul falezei.

Proiectul cuprinde și amenajarea de spații verzi în proximitatea căilor de acces.

„În ceea ce privește zona de iarbă verde din zona scărilor este imperios necesară igienizarea locului, toaletarea copacilor, plantarea altora noi, în funcție de peisagistica recomandată de specialiști”, a explicat Mihaela Andrei.

Consilierul liberal spune că proiectul nu este nou, însă a fost ignorat de fosta administrație.

„Deja am avut o discuție cu primarul Constanței și despre acest proiect. Am formulat o adresă încă de săptămâna trecută, prin care am prezentat primarului un scurt istoric al mai multor proiecte depuse de consilierii municiali PNL, care nu s-au regăsit niciodată pe ordinea de zi sau pentru care primarul din mandatul trecut nu a făcut nimic”, a adăugat Andrei.

Totodată, aceasta intenționează să propună primarului, după finalizarea procesului de amenajeare a căilor de acces, organizarea unui concurs de soluții în rândul studenților, care vizează pictarea unui tronson de scări.

Sursa foto: Mihaela Andrei

Cele mai populare

Recent Comments