Reprezentanții Primăriei Constanța susțin că terenul pe care sunt amplasate barăcile și bărcile pescarilor a făcut parte din celebrul dosar al retrocedărilor, în care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare.
Prin sentința 32/2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, terenul din Portul Tomis pe care sunt amplasate barăcile pescarilor, a revenit în patrimoniul orașului Constanța, fiind printre puținele terenuri recuperate de administrația locală în cei doi ani.
„În timpul desfășurării campaniei de curățenie inițiate de Primăria Municipiului Constanța, lucrătorii Direcției Gestionare Servicii Publice și reprezentanții operatorului de salubritate au identificat în Portul Tomis cantități însemnate de deșeuri”, spun reprezentanții primăriei.
Conform Primăriei Constanța, o parte din acest teren este ocupată abuziv fără a deține niciun contract de Asociația pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul”, motiv pentru care Direcția Generală Poliția Locală i-a notificat să facă demersurile pentru a intra în legalitate. „Situația s-a perpetuat de-a lungul anilor din cauza faptului că terenul a fost în proprietate privată iar municipalitatea nu a putut întreprinde demersurile necesare pentru a elibera și igieniza terenul.”
Zona a fost ecologizată de reprezentanții municipalității care au adus la cunoștință asociației faptul că un teren aparținând domeniului public al UAT Constanța poate fi ocupat, conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, motiv pentru care reprezentanții asociației au fost rugați fie să elibereze terenul, fie să se îndrepte către direcția de resort din cadrul Primăriei pentru a intra în legalitate.
Amplasarea pe domeniul public a oricăror obiecte se realizează în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau concesiune.
sursa foto: Primăria Constanța
De cand eram copil,pescarii au avut acest loc! Si Jan Constantin spunea asta!Pacat ca desfiintati!