Primării DobrogenePrimul efect al noului regulament de publicitate. Dispar mesh-urile de pe Casa...

Primul efect al noului regulament de publicitate. Dispar mesh-urile de pe Casa de Cultură

Mesh-urile publicitare de pe Casa de Cultură a Constanței vor fi dezinstalate până la 1 septembrie, ca efect al aplicării noului regulament de publicitate aprobat în primăvară de consilierii locali.

În urma unei adrese formulate de consilierul municipal Cătălin Iacob, Poliția Locală a notificat operatorul de publicitate care are contract cu Casa de Cultură să demonteze mesh-urile care ocupă de mai mulți ani aproape toată suprafața clădirii.

Eliberarea clădirii de produsele publicitare va lăsa Casa de Cultură fără 2.500 de euro, cât încasa lunar administrația clădirii.

“Am convenit împreună cu operatorul de publicitate și Poliția Locală ca până la 1 septembrie să fie date jos mesh-urile. Ele ne aduceau venituri de 2.500 de euro. O sumă importantă pentru noi, însă nu avem ce face, trebuie să ne supunem hotărârii Consiliului Local”, a declarat pentru “Dobrogea Live” directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Constantin Grosu.

Noul regulament de publicitate a adus modificări importante în privința aspectului, locului și modalității de amplasare a produselor publicitare.

În ceea ce privește Casa de Cultură, operatorul a încălcat mai multe prevederi din articolul 37 care reglementează amplasarea mesh-urilor.

Articolul 37

  • (1) Este permisă amplasarea de mesh-uri și mesh-uri digitale în următoarele situații: 
  • a) pe construcții/clădiri, inclusiv monumente istorice și/sau amplasate în zone în care este interzisă publicitatea, în situația în care acestea constituie protecție către domeniul public pe perioada efectuării lucrărilor de consolidare/restaurare; Eventualele texte de publicitate comercială vor ocupa cel mult 25% din suprafața totală a acestuia;
  • b) pe calcanele construcțiilor, cu excepția monumentelor istorice, în condițiile prezentului regulament;
  • c) mesh-uri și mesh-uri digitale în cadrul unor evenimente ce promovează acțiuni ale municipalității sau ale altor instituții publice, cu respectarea dispozițiilor prezentului regulament de publicitate pe baza autorizației de construire.
  • d) Se pot amplasa mesh-uri pe fațadele clădirilor neîngrijite, deteriorate, care pot reprezenta un risc pentru utilizatorii domeniului public sau privat și pe calcanele inestetice descoperite și vizibile, conform legislației în vigoare și în condițiile prezentului regulament.
  • (2) Este interzisă amplasarea de mesh-uri și mesh-uri digitale în orice altă situație.

Sursa foto: Sabina Badea

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza