13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăPrimării DobrogenePrimarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată pe primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Alături de primar, a fost trimisă în judecată și Ancuța Calust, secretar al comunei Agigea, pe care procurorii DNA o acuză de comiterea infracțiunii de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Conform rechizitoriului DNA, primarul Cîrjaliu, „cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea”.

Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.

„În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior. Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.”

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei. Firma păgubită este cea care deține celebra „Pescărie a lui Matei”, de la malul mării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

FOTO: Ziua de Constanța

Cele mai populare

Recent Comments