Primăria Ovidiu, obligată de judecători să comunice informații despre asfaltări

Primăria orașului Ovidiu este obligată de judecătorii Tribunalului Constanța să facă publice documentele care au stat la baza unei lucrări de asfaltare. La numai 9 luni, prin asfaltul proaspăt și-a făcut apariția iarba.

Primăria Ovidiu a fost dată în judecată de președintele filialei locale a USR, Doina Cojocaru. Aceasta a solicitat în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile publice, detalii legate de asfaltarea străzii din zona blocurilor CD. Deoarece administrația nu a pus la dispoziție informațiile, a fost acționată în instanță.

„Obligă pârâta să comunice în scris, la adresa indicată de reclamantă, informaţiile solicitate prin cererea nr. 17432/21.09.2020”, spun judecătorii. Decizia nu este definitivă.

188226213 290871469357490 6299301476334986094 n 1
Buruieni crescute prin asfalt foto: Doina Cojocaru

Au crescut buruieni

Doina Cojocaru a solicitat informațiile după ce pe strada din zona blocurilor CD au apărut buruieni.

„La mai puțin de 9 luni de la turnarea asfaltului, în zona blocurilor CD, au ,,răsărit” plante! Unde? În asfaltul turnat tocmai pe perioada campaniei electorale”, spune Doina Cojocaru pe pagina sa de Facebook.

Ea a solicitat primăriei contractul în baza căruia s-au realizat aceste lucrări și în baza căruia s-au efectuat plățile; modalitatea în care a fost selectată societatea care a executat lucrările de asfaltare; studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și autorizația de construire. Fără succes, însă.

„Ovidiu nu este stat în stat, iar în anul 2021 avem pretenția ca interesul nostru, al comunității, să primeze! În scurt timp, voi face publice toate documentele solicitate și astfel vom putea afla de ce cresc plante în asfaltul lui Scupra”, mai spune Doina Cojocaru.

Citește și: Primăria Ovidiu, amendată de comisarii Gărzii de Mediu

Urmărește-ne pe:

Doneaza