13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăCulturăRemus Negoi: Cetatea Capidava va intra în circuitul turistic

Remus Negoi: Cetatea Capidava va intra în circuitul turistic

Cetatea Capidava, aflată pe lista indicativă UNESCO, va intra în circuitul turistic în perioada următoare, afirmă senatorul USR PLUS, Remus Negoi.

“În afara controverselor legate de finanţare şi de modul în care a fost reabilitată, Cetatea Capidava, aflată pe lista indicativă UNESCO, reprezintă un exemplu de bune practici. Pe lângă faptul că a fost restaurat, monumentul va intra, în următoarea perioadă, în circuitul turistic. Cetatea va putea fi vizitată, aşa cum ar trebui să se întâmple cu toate monumentele Limes. Fortificaţiile din linia de apărare romană trebuie reabilitate şi apoi expuse publicului. Judeţul Constanţa este o zonă cu multe obiective culturale şi istorice care trebuie redate publicului pentru a putea „respira” istoria noastră”, spune Negoi, care este și membru al Comisiei pentru cultură şi media din cadrul Senatului.

Acesta a vizitat obiectivul istoric împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

“Am fost la Cetatea Capidava împreună cu vicepreşedintele Consiliului Județean Constanța Petre Enciu şi cu consilierul județean, Carmen Dumitrescu. Cetatea este situată pe malul drept al Dunării, la jumătatea distanței dintre Hârșova și Cernavodă. Aceasta face parte din seria de castre și fortificații ridicate în timpul Împăratului Traian, la începutul secolului al II-lea, în cadrul măsurilor de organizare a limes-ului dunărean”, a scris Remus Negoi pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Senatorul Remus Negoi va propune ministrului de Interne restructurarea Poliției Patrimoniului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments