Primăria Constanța va avea comisie de estetică urbană. Ea va analiza fațadele, publicitatea stradală și lucrările de artă

O comisie tehnică de care va analiza lucrări cu impact în estetica urbană va fi constituită în cadrul Primăriei Constanța și va fi formată din arhitecți, urbaniști și specialiști în monumente istorice.

Comisia Tehnică de Estetică Urbană va examina lucrări care țin de aspectul orașului, precum fațadele clădirilor, publicitatea stradală, monumente, lucrări de artă, mobilier urban, amenajări ambinetale și peisagistice.

Comisia de estetica urbana Constanta
Lista completă a lucrărilor analizate de Comisia Tehnică de Estetică Urbană

Noua structură va funcționa ca subcomisie a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

“Comisia de estetică va fi formată din o parte a membrilor comisiei de urbanism. Componența noii structuri va fi votată, cel mai probabil, în cadrul următoarei ședințe de Consiliu Local”, a declarat pentru “Dobrogea Live” Cătălin Iacob, consilier municipal USR PLUS.

Comisia de estetică va funcționa după aceleași principii ca cele ale comisiei tehnice de urbanism, ceea ce însemnă că avizele emise de aceasta sunt consultative.

Iacob consideră că noua comisie va contribui la îmbunătățirea aspectului general al orașului.

“Îmi doresc ca în acești 4 ani de mandat să fac tot posibilul să elimin kitsch-ul din orașul nostru. Constanța va avea o comisie de estetică urbană formată din specialiști (arhitecți, urbaniști, specialisti în monumente istorice).  Rolul acesteia va fi de a analiza documentațiile de urbanism și de a evalua impactul asupra peisajului și imaginii urbane. Mai mult de atât, această comisie va avea rolul de a aviza și materialele publicitare de pe fațadele clădirilor(firme) din zonele cu publicitate restrânsă. Constanța trebuie să redevină atracție turistică și în sezonul rece, iar acest lucru se va întâmpla când arhitectura și aspectul general al orașului vor respecta regulile estetice demne de un oraș European”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Cătălin Iacob

Citește și: După 20 de ani, au demarat lucrările de finalizare a celei mai controversate clădiri din Peninsulă

Urmărește-ne pe:

Doneaza