Primăria Constanța refuză să explice cum a ajuns Comănescu (GSP) să folosească gratuit și ilegal terenul municipalității de sub clădirea de la Poarta 2

Clădirea situată în zona Poarta 2, pe str. Traian 51, în care au funcționat pe rând Banca Agricolă și Raiffeisen, aparține din anul 2014 omului de afaceri Gabriel Comănescu, prin grupul GSP.

Potrivit extrasului de carte funciară a imobilului, terenul de sub clădire și din proximitate (2.500 mp) se află în proprietatea Primăriei Constanța, însă este dat, în mod ilegal, în folosință gratuită către beneficiarul menționat.

Dreptul de folosință a terenului fost transmis de Primărie odată cu achiziția clădirii de către Comănescu, în urma unei executări silite a proprietarului anterior.

Potrivit Legii administraţiei publice, consiliile locale pot da terenuri în folosință gratuită doar entităților de utilitate publică sau care desfășoară activități de binefacere.

Or GSP este departe de a îndeplini vreuna dintre aceste condiții.

Legea administraţiei publice locale nr. 215/2018, art. 126: „consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori judeţeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice”.

Clădirea GSP, văzută din spate

Deși publicația noastră a solicitat Primăriei Constanța încă din primăvară explicații cu privire la situația de mai sus, șeful Direcției Patrimoniu, Răzvan Calotă, refuză să deblocheze informațiile cerute prin nu mai puțin de patru solicitări.

Nu știm motivul pentru care șeful Patrimoniului ascunde informații publice, însă din cercetările noastre, Calotă nu se află la primul abuz din pozițiile pe care le-a ocupat în sectorul administrativ și de control în ultimii 10 ani, subiect asupra căruia vom reveni.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza