9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Actualitate Primăria Constanța l-a dat în judecată pe profesorul de drept, condamnat penal,...

Primăria Constanța l-a dat în judecată pe profesorul de drept, condamnat penal, de la Universitatea din București

Pe 1 aprilie, la Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul civil numărul 2514/118/2021, având ca obiect pretenții. Dosarul, în care reclamant este UAT Constanța, are legătură cu celebrul dosar al retrocedărilor în care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Încercând să recupereze ceva din prejudiciul de 114 milioane de euro, creat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, Primăria Constanța a dat în judecată mai multe persoane condamnate penal în acel dosar.

Astfel, printre cei pe care primăria vrea să-i pună să plătească se numără și profesorul Andrei Aurel Jean, de la Facultatea de Drept, Departamentul de drept public, al Universităţii Bucureşti (UB).

El a fost condamnat penal la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni , profesorul fiind notarul care a autentificat diferite tranzacţii în dosarul retrocedărilor de terenuri de la Constanţa.

Deși este condamnat penal definitiv, Andrei Aurel Jean continuă să-i învețe dreptul pe studenții Universității din București. Comisia de Etică a universității spune că „persoanele care au fost condamnate definitiv pentru acte de corupţie, în baza unei hotărâri judecătoreşti, sunt nedemne de a fi membre ale comunităţii universitare, în calitate de personal didactic şi de cercetare, însă nu poate propune o sancţiune din cauza unor impedimente procedurale”. 

Primăria Constanța vrea să recupereze aproximativ 20 de milioane de euro de la Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Cristian Borcea, Andrei Aurel Jean, Racu Constantin, Dragoș Săvulescu și alții.

sursa foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments