Primăria Constanța construiește o parcare cu 32.460 euro per loc de mașină

Primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre care prevede construirea unei parcări cu subsol și 4 etaje pentru 111 locuri de mașină pe aleea Argeș, în cartierul Tomis Nord.

Potrivit proiectului tehnico-economic, costul amenajării parcării supraetajate va fi de 18.017.000 lei (3,6 mil. euro), rezultând că municipalitatea va plăti constructorului pentru un singur loc de mașină 32.463 euro.

parcare constanta
Extras din HCL

Parcarea care va fi amplasată pe un teren de 1.113 mp de pe aleea Argeș, în zona blocului V3, va avea o structură de rezistență din prefabricate, iar 71 de locuri de parcare vor fi supraterane, și 40 vor amenajate în subsol.

parcare constanta 2
Extras din HCL

Proiectul a primit vot favorabil de la toți consilierii municipali prezenți joi la ședința de Consiliu Local.

Referatul de aprobare al proiectului arată că municipiul Constanța se situează pe locul 7 în România după numărul de locuri de parcare disponibile.

De asemenea, primăria HCL-ul arată că în Constanța sunt 31.233 locuri de parcare, dintre care 18.222 reprezintă parcări rezidențiale, 6.035 sunt sunt locuri de parcare situate de-a lungul arterelor rutiere și 6.976 spații pentru mașini sunt situate în stațiunea Mamaia.

Proiectul tehnico-economic a fost întocmit de firma Kub Atelier, care îi are asociați pe Anca Patricia Stebingar și Radu Lorin Florea, ambii parteneri și în MASStudio, societate care stă la baza multor proiecte controversate de la malul mării.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza