Primării DobrogeneChițac vrea să facă dintr-un domeniu public parcare privată pentru un dezvoltator...

Chițac vrea să facă dintr-un domeniu public parcare privată pentru un dezvoltator imobiliar, pe banii constănțenilor

Consilierii municipali din Constanța vor vota luni un proiect de Hotărâre care prevede delegarea către Confort Urban a unor spații publice pentru execuția unor lucrări, un punct pe ordinea de zi aparent banal, pe care de regulă aleșii locali nici măcar nu-l citesc.

Însă proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac ascunde un element important, identic cu cel prin care în urmă cu un an edilul a încercat să construiască un drum pe taluz pentru un tun imobiliar pe care încerca să-l valideze cu ajutorul consilierilor (detalii, aici).

În cazul de față, Chițac intenționează să ofere gratuit un teren domeniu public de 630 mp pe care să amenajeze o parcare cu bani publici, însă destinată unui dezvoltator privat care a ridicat un bloc de 8 etaje la malul mării în zona Pescărie. 

Extras din proiectul de Hotărâre de Consiliu Local

Terenul este o fundătură de drum care se oprește fix în spatele blocului aflat în prezent în stadiu de ’’roșu’’, și, cu toate că în documentele primăriei se arată clar că este domeniu public, dezvoltatorul a încorporat spațiul în șantier și a blocat accesul cu un gard pe care scrie ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR NEAUTORIZATE.

Astfel, în loc să sancționeze abuzul dezvoltatorului imobiliar care a restricționat accesul la domeniul public, conducerea Primăriei Constanța vrea să-i amenajeze cu banii constănțenilor spațiul pentru rezidenții care vor cumpăra apartamentele firmei Solid House.

Cadoul pe care Chițac vrea să-l facă dezvoltatorului vine în urma unei cereri transmise primăriei de către Solid House, care solicită încheierea unui parteneriat de colaborare între cele două părți prin care să se ’’asigure locuri de parcare necesare zonei pentru evitarea aglomerației urbane’’.

Însă, singura structură rezidențială din zonă care are acces la respectivul teren este doar blocul dezvoltatorului, care se învecinează numai cu Ceronav și INCDGGM, instituții care dispun de propriile parcări.

Deși proiectul de Hotărâre de Consiliu Local conține o copie a solicitării în care se vorbește despre un parteneriat, directorul general adjunct Solid House, Emel Amet a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’cele două părți nu au semnat niciun document în acest sens.

Extras din solicitarea Solid House

Întrebat despre blocarea abuzivă a terenului public, reprezentantul firmei nu a dorit să comenteze.

De altfel, nici Primăria Constanța nu a răspuns la întrebările adresate de publicația noastră pe acest subiect.

Prețurile cu care dezvoltatorii imobiliari vând un loc de parcare pot ajunge și la 20.000 de euro.

Rămâne de văzut cum se vor poziționa consilierii locali față de proiectul lui Chițac, mai ales în condițiile în care unii dintre ei erau în Consiliul Local și în 2019, când municipalitatea a vândut terenul de 1.718 mp pe care Solid Hose a ridicat blocul, o tranzacție asupra căreia vom reveni într-un alt material.

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza